Vinkokt skinka med örter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vinkokt skinka med örter

Vinkokt skinka med örter är ett sätt att koka skinka där du tar vara på den härliga smaken av örter och vin. Den rimmade skinkan tar smak av vitt vin, lagerblad, timjan och rosmarin och serveras gärna med kokt potatis och en sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta skinkan ur förpackningen och spola av den.
  2. Koka upp vatten, vin och kryddor i en gryta. Stick en köttermometer i skinkan. Se till att spetsen kommer i mitten. Lägg i det kokande vattnet. Skumma ev och låt sjuda tills termometern visar 70°C, ca 1 1/2 tim. Låt skinkan svalna i spadet.
  3. Ta bort nätet och ev svålen från skinkan och skär den i tunna skivor. Lägg skinkskivorna på ett fat. Blanda de hackade örterna med 1 dl av
    kokspadet (för 8 port) och häll det över skinkan.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rimmad skinka (s k helgskinka à ca 1 1/2 kg)
  • 1 l vatten
  • 1/2 flaska vitt vin (à 375 ml)
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar timjan
Garnering
  • 1 dl hackade örter (t ex persilja, rosmarin, timjan)
Lägg till i inköpslistan