Honungsglaserad vildsvinsstek

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
1
Honungsglaserad vildsvinsstek

Ett delikat recept på honungsglaserad vildsvinsstek som är Smålands nya landskapsrätt. Du gör den saftiga steken av bland annat karré, enbär, rött vin, lingon, rosmarin och honung. Servera gärna med potatis och kokta haricots verts.

Honungsglaserad vildsvinsstek

Ingredienser

4 portioner
1 kg karré i bit av vildsvin eller tamgris
15 enbär
2 msk socker
2 tsk salt
2 dl rött vin
2 dl lingon
3 kvistar rosmarin
1/2 dl flytande honung
2 msk smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Såsen blir toppen till köttet och moset med palsternacka gifter sig med smaken.

Ingela

2021-01-10

Testa liknande recept

Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Harbiffar med svampsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltfärsspett med sirapsstekt vitkål och lingonyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rapsgriskarré med tomat och parmesan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga