Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungsglaserad vildsvinsstek

Ett delikat recept på honungsglaserad vildsvinsstek som är Smålands nya landskapsrätt. Du gör den saftiga steken av bland annat karré, enbär, rött vin, lingon, rosmarin och honung. Servera gärna med potatis och kokta haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter.
  2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det.
  3. Torka av lergrytan och lägg i köttet. Tillsätt vin, hälften av lingonen och rosmarin. Ringla honung på köttet. Lägg på locket.
  4. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 150°C. Tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört (innertemperatur ca 70°C).
  5. Ta upp köttet. Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 minuter.
  6. Koka ihop skyn till en simmig konsistens. Sila av lingonen. Vispa i smör och rör ner resten av lingonen i såsen precis före servering.
  7. Skär köttet i skivor och häll över såsen. Servera gärna med ett potatis­ och palsternacksmos med persilja i. Kokta haricots verts frästa med lite hackad schalottenlök i smör passar också bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg karré i bit av vildsvin eller tamgris
  • 15 enbär
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl lingon
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?