Krämig risotto
En i grunden klassisk risotto som får en touch av rosmarin. Krämigt, smakrikt och gott. Inte minst till en köttig korv, t ex salsiccia, eller andra kryddiga korvar med hög kötthalt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
7 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 msk olivolja
4 dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
100 g riven parmesan
25 g smör
1 msk finhackad rosmarin
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 582 kCal
Fett21 g
Salt4.61 g
Kolhydrater70 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Men freestajlade lite och hade receptet som bas bara. Är lite oklara instruktioner kring var man ska lägga i riset, men antar att man steker det med löken lite i en traktör och har den som bas där fonden får leka lite
Sven
2021-10-05