Krämig risotto

14
1
Krämig risotto

En i grunden klassisk risotto som får en touch av rosmarin. Krämigt, smakrikt och gott. Inte minst till en köttig korv, t ex salsiccia, eller andra kryddiga korvar med hög kötthalt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Krämig risotto

Ingredienser

4 portioner
7 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 msk olivolja
4 dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
100 g riven parmesan
25 g smör
1 msk finhackad rosmarin
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

För allaFri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden och välj mjölkfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, alt svensk hårdost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Sven

2021-10-05

Gott! Men freestajlade lite och hade receptet som bas bara. Är lite oklara instruktioner kring var man ska lägga i riset, men antar att man steker det med löken lite i en traktör och har den som bas där fonden får leka lite

Näringsvärde per portion

Energi 2435 KJ / 582 kCal
Fett 21 g
Salt 4.61 g
Kolhydrater 70 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden