Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig risotto

En i grunden klassisk risotto som får en touch av rosmarin. Krämigt, smakrikt och gott. Inte minst till en köttig korv, t ex salsiccia, eller andra kryddiga korvar med hög kötthalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk på låg värme i olivoljan.
  3. Höj värmen och tillsätt riset. Fräs under omrörning 3–4 minuter.
  4. Häll på vinet och låt det koka in helt.
  5. Tillsätt hälften av buljongen, som ska vara varm.
  6. Sänk värmen lite och låt risotton småkoka. Rör då och då. Späd med buljong och koka tills riset endast har en liten hård kärna kvar, ca 20 minuter. Konsistensen ska vara ganska lös. Ta från värmen.
  7. Blanda i parmesan, smör, rosmarin och svartpeppar. Låt risotton vila 1 minut under lock. Servera gärna med en god korv, t ex Hjortsalsiccia, och smörstekt svamp.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden och välj mjölkfritt ostalternativ och matfett.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, alt svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 100 g riven parmesanost
  • 25 g smör
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2435 kJ / 582 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB