Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

103
38
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!

Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Ingredienser

ca 20 bitar
9 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
300 g smör (+ extra till formen)
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 1/2 dl sirap
1 dl lingonsylt

Frosting

300 g smör
4 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
600 g cream cheese

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och cream cheese.

Receptet har uppdaterats dec 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Gun

2022-07-01

Skall det verkligen vara 600 g cream cheesecake? Det låter mycket.

Redaktionen ICAse

2022-07-01

Hej Gun! Ja, det ska vara så mycket cream cheese för att den ska räcka till hela kakan. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Elisabet

2022-01-17

Jag vill tipsa om att halvera receptet, jag gjorde hela receptet i min stora långpanna och om det bara ska delas i 20 bitar så blir de väldigt stora. Jag brukar få ut minst 24 i den mindre långpannan. Jag gjorde 2/3 av frostingen så jag tror att det räcker med 1/3 om man halverar kaksmeten. Sedan glömde jag både sirap och lingon och det gick jättebra ändå! ;-)

Anna

2022-01-03

Smeten var inte alls klar efter 30 min. Men tips att grädda den ytligare 10-15 i ugnen med folie på kakan, så blev den perfekt.