ÖVER 60 MIN | Medel

Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en långpanna med smör (så att bakplåtspappret ligger still när smeten hälls på) och lägg bakplåtspapper i långpannan.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör ner smöret och resten av ingredienserna, smeten ska inte vispas utan endast röras om, så att allt blandas väl. Häll smeten i långpannan.
  4. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna på ett galler.
  5. Frosting: Bryn smöret i en stekpanna tills det blir brunt och börjar dofta nötter. Häll smöret i en bunke och vispa det kallt.
  6. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt cream cheese och vispa till en fast smet med en elvisp.
  7. Bred frostingen på pepparkakan.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och cream cheese.

Ingredienser

Portioner: ca 20 bitar
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 msk mald kryddnejlika
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 300 g smör (+ extra till formen)
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl sirap
  • 1 dl lingonsylt
Frosting
  • 300 g smör
  • 4 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 600 g cream cheese