Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

60
19
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!

Skriv ut
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting

Ingredienser

ca 20 bitar
9 dl
vetemjöl
4 1/2 dl
strösocker
1 msk
kanel
1 msk
mald kryddnejlika
1 msk
mald ingefära
1 msk
mald kardemumma
1 msk
bikarbonat
300 g
smör (+ extra till formen)
3 dl
grädde
3 dl
mjölk
1 1/2 dl
sirap
1 dl
lingonsylt

Frosting

300 g
smör
4 1/2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker
600 g
cream cheese

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och cream cheese.

Receptet har uppdaterats dec 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Robin

2020-12-23

Kanongod! Jag la till lite cointreau i forostingen och det blev smaskens

Caroline

2020-12-22

Ifall det är någon som lyckas med det geniala draget att inte låta kakan vara kvar i formen tills man har fryst den så är det bra att tänka på det. Lyckades med att ta ur den men lyckades rädda det men det var krångligt :)

Eva-lotta

2020-12-18

Fantastiskt god och lätt att göra. Jag tycker inte det behövs smör under bakplåtspapperet.

Testa liknande recept