Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Bjud på en kryddig och mjuk pepparkaka i långpanna med brynt smörfrosting. Den mjuka pepparkakan med de klassiska pepparkakskryddorna gör du enkelt i långpanna. Före servering toppar du pepparkakan med frosting på brynt smör. Underbart gott!
Ingredienser
ca 20 bitar
9 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
1 msk kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
1 msk mald kardemumma
1 msk bikarbonat
300 g smör (+ extra till formen)
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl lingonsylt
Frosting
300 g smör
4 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
600 g cream cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man frysa in kakan och frostingen?
Rickard
2024-12-10Kan man sätta in kakan i kylen innan servering, eller stelnar frostingen då?
Maria
2024-11-30Hej Maria! Du kan ha kakan i kylen men ta fram den ca 15 minuter innan du ska äta den så räcker det nog för att göra frostingen härlig. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-02Ska det inte vara ägg i kakan?
Ulrika
2024-11-25Hej Ulrika! I det här receptet är det inga ägg men den blir supergod ändå! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26