Pepparkakor

413
70
Pepparkakor

Pepparkakor är en klassiker under julen och detta receptet ger fantastiskt goda kakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Pepparkaksdegen är mjuk och lätt att baka ut.

Pepparkakor

Ingredienser

ca 125 st
2 1/2 dl brun farin
3/4 dl ljus sirap
3/4 dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
ca 6 dl vetemjöl (+ extra till utbakning, 6 dl motsvarar ca 360 g)
1 1/2 tsk bikarbonat

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smöret mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Blanda färdigköpt pepparkaksdeg med hackad sötmandel och forma degen till en rulle. Skär rullen i tunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda pepparkakorna enligt anvisning på förpackningen.

Prova gärna vårt recept på pepparkaksdeg med grädde och mörk sirap.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

413

Kommentarer

Cecilia

2022-12-04

God och enkel deg.

Fredrik

2022-11-30

Har ni inget recept på pepparkakor med palmolja? Det finns ju i alla pepparkakor med "originalrecept från 1800-talet"

Emelie

2021-12-09

Förstår inte hur resultatet kan bli så olika för alla. Degen smulade sig mycket. Glad jag bara gjorde 1/2 sats.

Näringsvärde per portion

Energi 114 KJ / 27 kCal
Fett 1 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 4 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden