Pepparkakor

310
63
Pepparkakor

Pepparkakor är en klassiker under julen och detta receptet ger fantastiskt goda kakor med smak av kanel, ingefära och kryddnejlikor. Pepparkaksdegen är mjuk och lätt att baka ut.

Skriv ut
Pepparkakor

Ingredienser

ca 125 st
2.5 dl
brun farin
0.75 dl
ljus sirap
0.75 dl
vatten
150 g
smör eller margarin
1 msk
malen kanel
1 msk
malen ingefära
1 tsk
malna kryddnejlikor
ca 6 dl
vetemjöl (+ extra till utbakning, 6 dl motsvarar ca 360 g)
1.5 tsk
bikarbonat

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smöret mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Blanda färdigköpt pepparkaksdeg med hackad sötmandel och forma degen till en rulle. Skär rullen i tunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda pepparkakorna enligt anvisning på förpackningen.

Vad tyckte du om receptet?

310

Kommentarer

Pia

1/10/2021

Jättebra deg! Goda kakor och lättarbetat!

Helena

12/28/2020

Hade önskat lite mer pepparkakssmak men annars helt underbar deg att jobba med

Kristin

12/21/2020

Fantastiskt god deg och goda pepparkakor! Enkelt ju! Andra året i rad jag gör dem. Fattar inte varför jag köpt deg innan... Sitter dock framför ugnen just nu. Tänkte vara effektiv med tre plåtar samtidigt i varmluft. Med lite för tjocka kakor tar det dock superlång tid och blir inte lika jämnt, så nästa gång blir det vanlig ugn igen!

Näringsvärde per portion

Energi 114 KJ / 27 kCal
Fett 1 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 4 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept