Skurna pepparkakor
Snabbaste pepparkakorna i tunna, spröda skivor. Se till att degen får mycket smak av alla härliga julkryddor, blanda med mandelspån, rulla ihop den och låt svalna i kylen. Sen skär du tunna skivor och gräddar i ugnen.
Ingredienser
50 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 50 g)
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi177 KJ / 42 kCal
Fett2.2 g
Kolhydrater5 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Väldigt lätt att göra och himmelskt gott.
Johan
2020-12-17Nu har jag bakat pepparkakor igen. I nya ugnen blev de fina utan att höja graderna!
Ann
2020-12-17Smakrika och försvinnande goda! Använde flagad mandel istället och sen fick degen fick vila i kylen tills nästa dag. Fick grädda i högre temperatur för mina kakor var för ljusa...
Ann
2020-12-08