Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skurna pepparkakor

Snabbaste pepparkakorna i tunna, spröda skivor. Se till att degen får mycket smak av alla härliga julkryddor, blanda med mandelspån, rulla ihop den och låt svalna i kylen. Sen skär du tunna skivor och gräddar i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka mandeln fint.
  2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör ner mandeln och kryddorna. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i degen. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och rulla till en rulle, ca 25 cm lång (för 50 st). Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall.
  3. Sätt ugnen på 175ºC.
  4. Skär degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  6. Låt kakorna kallna på galler.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 100 g rumstempererat smör
  • 5 msk strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 1/2 vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 1/2 tsk bikarbonat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 177 kJ / 42 kCal