Skurna pepparkakor

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
6
Skurna pepparkakor

Snabbaste pepparkakorna i tunna, spröda skivor. Se till att degen får mycket smak av alla härliga julkryddor, blanda med mandelspån, rulla ihop den och låt svalna i kylen. Sen skär du tunna skivor och gräddar i ugnen.

Skurna pepparkakor

Ingredienser

50 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 50 g)
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Varför blev mina sega och ej spröda?

Marianne

2024-11-30

Blir jättebra!

Ulla

2024-10-21

Väldigt lätt att göra och himmelskt gott.

Johan

2020-12-17

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka.
Energi177 KJ / 42 kCal
Fett2.2 g
Kolhydrater5 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Franska skurna pepparkakor
Betyg 4.5 av 5.
112 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparnötter
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Engelska pepparkakor
Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
157 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakor
Betyg 4.1 av 5.
518 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksdeg
Betyg 4.5 av 5.
259 personer har röstat
Över 60 min att tillaga