Skurna pepparkakor

21
4
Skurna pepparkakor

Snabbaste pepparkakorna i tunna, spröda skivor. Se till att degen får mycket smak av alla härliga julkryddor, blanda med mandelspån, rulla ihop den och låt svalna i kylen. Sen skär du tunna skivor och gräddar i ugnen.

Skurna pepparkakor

Ingredienser

50 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 50 g)
100 g rumstempererat smör
5 msk strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2 1/2 vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk bikarbonat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Johan

2020-12-17

Väldigt lätt att göra och himmelskt gott.

Ann

2020-12-17

Nu har jag bakat pepparkakor igen. I nya ugnen blev de fina utan att höja graderna!

Ann

2020-12-08

Smakrika och försvinnande goda! Använde flagad mandel istället och sen fick degen fick vila i kylen tills nästa dag. Fick grädda i högre temperatur för mina kakor var för ljusa...

Näringsvärde per portion

Energi 177 KJ / 42 kCal
Fett 22 g
Kolhydrater 5 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden