Skurna pepparkakor

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
4
Skurna pepparkakor

Snabbaste pepparkakorna i tunna, spröda skivor. Se till att degen får mycket smak av alla härliga julkryddor, blanda med mandelspån, rulla ihop den och låt svalna i kylen. Sen skär du tunna skivor och gräddar i ugnen.

Skurna pepparkakor

Ingredienser

50 st
1 dl  sötmandel (1 dl motsvarar ca 50 g)
100 g  rumstempererat smör
5 msk  strösocker
1/2 dl  ljus sirap
1 tsk  malen ingefära
1 tsk  malen kanel
1 tsk  malda kryddnejlikor
2 1/2   vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1/2 tsk  bikarbonat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per pepparkaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lätt att göra och himmelskt gott.

Johan

2020-12-17

Nu har jag bakat pepparkakor igen. I nya ugnen blev de fina utan att höja graderna!

Ann

2020-12-17

Smakrika och försvinnande goda! Använde flagad mandel istället och sen fick degen fick vila i kylen tills nästa dag. Fick grädda i högre temperatur för mina kakor var för ljusa...

Ann

2020-12-08

Näringsvärde per portion

Energi177 KJ / 42 kCal
Fett2.2 g
Kolhydrater5 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Franska skurna pepparkakor
Betyg 4.5 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparnötter
Betyg 3.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkakor
Betyg 4.1 av 5.
488 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelska pepparkakor
Betyg 3.4 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganska pepparkakor
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga