Glutenfria pepparkakor

17
7
Glutenfria pepparkakor

Knapriga och ljuvligt goda pepparkakor! Ett perfekt recept för de med känsliga magar. Gör degen dagen innan gräddningen och låt den stå kyld. Servera de nygräddade glutenfria pepparkakorna med ett glas iskall mjölk.

Skriv ut
Glutenfria pepparkakor

Ingredienser

60 st
50 g smör
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
1 ägg
4/5 tsk bikarbonat
3 1/2 dl fint glutenfritt mjöl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Matilda

2017-12-10

Har ni använt en glutenfri mjölmix med psyllium eller xantangummi i? Eller kan man bara köra på en blandning av glutenfria mjölet (Jag använder Icas egna recept för mjölmix)?

Redaktionen ICAse

2017-12-18

Hej Matilda! När dessa pepparkakor gjordes fanns det kanske inte så många glutenfria mjölmixer så det är Finax eller Semper mjölmix vi gjorde dessa på då. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-11-29

Hej Margaretha! Vilket superbra tips! Tack för att du delade det med oss! Hälsningar Michelle

Margaretha

2016-11-21

Om man vill ha fina pepparkakor är ett tips att baka ut dem mellan två bakplåtspapper och sedan ta bort det ena och ta ut kakorna. Då behöver man inte flytta dem och de behåller formen. Plus att man slipper en hel del kladd.

Testa liknande recept