Glutenfria pepparkakor
Knapriga och ljuvligt goda pepparkakor! Ett perfekt recept för de med känsliga magar. Gör degen dagen innan gräddningen och låt den stå kyld. Servera de nygräddade glutenfria pepparkakorna med ett glas iskall mjölk.
Ingredienser
60 st
50 g smör
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
1 ägg
4/5 tsk bikarbonat
3 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med nedanstående kommentar om att de blev smuliga och ganska smaklösa. Dessutom brändes flesta plåten efter 5 minuter, så andra plåten tog jag ut efter 4,5 minut och då blev de fint gräddade. Kommer testa ett annat recept nästa jul, alternativt dubblera mängden kryddor så att det smakar godare.
Maria
2024-12-04Jag följde receptet exakt och de blev uppsvullna, torra, smuliga och ganska smaklösa.
Sven
2022-12-17raw.
Hanna
2022-12-11