Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glutenfria pepparkakor

Knapriga och ljuvligt goda pepparkakor! Ett perfekt recept för de med känsliga magar. Gör degen dagen innan gräddningen och låt den stå kyld. Servera de nygräddade glutenfria pepparkakorna med ett glas iskall mjölk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg matfett och kryddor i en skål. Koka upp sirap och socker. Häll det över fett och kryddor och rör massan kall. Rör i ägget.
  2. Blanda bikarbonat och glutenfritt mjöl. Arbeta in blandningen till en deg. Låt vila svalt över natten.
  3. Arbeta degen smidig och tillsätt eventuellt mera glutenfritt mjöl. Kavla ut den, inte alltför tunt, på en arbetsbänk eventuellt beströdd med glutenfritt mjöl. Ta ut kakor med mått och lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C, ca 5 min.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,8 tsk bikarbonat
  • 3 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
Lägg till i inköpslistan