Kristyr
Perfekt kristyr till pepparkakor och pepparkakshus som är enkel att göra. Rör ihop äggvita, florsocker och en skvätt ättikssprit, gärna med elvisp. Spritsa kristyren i fina mönster som dekorationer på pepparkakan eller andra bakverk. För färgglad kristyr funkar en droppe karamellfärg fint!
Ingredienser
1 sats
1 äggvita från ett medelstort ägg (à 35 g)
4 dl florsocker
1 tsk ättiksprit (12 %)
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kristyren blir fluffig om man vispar den en god stund! Eva
Eva
2023-12-20Om man vill få kristyren lösare så man kan ”flöda” en yta kan man lägga till vatten någon tesked i taget. När kristyren får en konsistens där den smälter samman på ca 10sek när man droppar ner den i skålen så är den perfekt. Jag brukar dela upp min kristyr så 1/3 är hårdare för bokstäver och bårder, 2/3 för att flöda med.
Karin
2023-10-14Tack för recept! Undrar hur kan man göra så att kristyr blir lösare?
Thu
2022-12-19Hej Thu! Vad kul att höra att du tycker att kristyren blir bra. 😊 För att få kristyren lösare så ska du ta mindre florsocker. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-19