Chorizo bake med pankokrisp

32
4
Chorizo bake med pankokrisp

Det här är inget annat än en rustik pastagratäng. Med fullkornspasta blir gratängen lite nyttigare. Välj vilken korv du vill och blanda med den färdiga pastasåsen och pastan, vi gillar färsk chorizo, men falukorv är inte fel det heller. Toppa med ett crunchigt täcke.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Chorizo bake med pankokrisp

Ingredienser

4 portioner
300 g fullkornspasta (gärna fusilli)
300 g färsk chorizokorv
smör eller olja till formen
1 burk färdig tomatsås (à 390 g)
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl riven Västerbottensost
1/2 dl olivolja
1 dl hackad persilja
1 tsk flingsalt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Kontrollera korven. Kontrollera innehållet i panko eller använd finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korven och pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korven och pastasåsen. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och kontrollera korven.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Freja

2022-11-17

Gott, snabbt och enkelt!

Jan

2021-02-20

Gjorde dubbel sats av av pankon - behövs. Lade också i lite grovhaçkade soltorkade tomater i pasta-/korvblandningen innan såsen och gratineringen

Helena

2020-09-29

Supergott, tror också på mer panko o lite creme fraiche om man vill tona ner tomatsåsen lite.

Näringsvärde per portion

Energi 3404 KJ / 815 kCal
Fett 44 g
Salt 5 g
Kolhydrater 67 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden