Chorizo bake med pankokrisp
Det här är inget annat än en rustik pastagratäng. Med fullkornspasta blir gratängen lite nyttigare. Välj vilken korv du vill och blanda med den färdiga pastasåsen och pastan, vi gillar färsk chorizo, men falukorv är inte fel det heller. Toppa med ett crunchigt täcke.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g fullkornspasta (gärna fusilli)
300 g färsk chorizokorv
smör eller olja till formen
1 burk färdig tomatsås (à 390 g)
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl riven Västerbottensost
1/2 dl olivolja
1 dl hackad persilja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3404 KJ / 815 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater67 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, snabbt och enkelt!
Freja
2022-11-17Gjorde dubbel sats av av pankon - behövs. Lade också i lite grovhaçkade soltorkade tomater i pasta-/korvblandningen innan såsen och gratineringen
Jan
2021-02-20Supergott, tror också på mer panko o lite creme fraiche om man vill tona ner tomatsåsen lite.
Helena
2020-09-29