Vegopasta med tomatsås och mozzarella

Röda linser är fullproppade med protein, och mättar därför otroligt bra! Låt de koka upp i din tomatsås några minuter innan den serveras ihop med kokt pasta (välj gärna pappardelle). Skär eller riv mozzarellan i bitar, och servera ihop med tomaterna till din pasta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Ingredienser
4 portioner
390 g finkrossade tomater
390 g pastasås basilika
3 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 förp mozzarella (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp färsk basilika
svartpeppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater88 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tog en hel buljongtärning för jag hade ingen lust att försöka spara den. Funkade alldeles utmärkt och smakade väldigt bra. Tipset är inte att underskatta.
Chloe
2025-01-11Lätt att laga, behövs extra kryddning
Christina
2023-06-01Mycket gott, efter lite extra kryddning.
Kerstin
2022-05-13