Vegopasta med tomatsås och mozzarella
Röda linser är fullproppade med protein, och mättar därför otroligt bra! Låt de koka upp i din tomatsås några minuter innan den serveras ihop med kokt pasta (välj gärna pappardelle). Skär eller riv mozzarellan i bitar, och servera ihop med tomaterna till din pasta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020
Ingredienser
4 portioner
390 g finkrossade tomater
390 g pastasås basilika
3 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 förp mozzarella (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp färsk basilika
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater88 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt att laga, behövs extra kryddning
Christina
2023-06-01Mycket gott, efter lite extra kryddning.
Kerstin
2022-05-13Gott men gick inte hem hos barnen.
Terese
2020-02-25