Vegopasta med tomatsås och mozzarella

6
3
Vegopasta med tomatsås och mozzarella

Röda linser är fullproppade med protein, och mättar därför otroligt bra! Låt de koka upp i din tomatsås några minuter innan den serveras ihop med kokt pasta (välj gärna pappardelle). Skär eller riv mozzarellan i bitar, och servera ihop med tomaterna till din pasta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Vegopasta med tomatsås och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
390 g
finkrossade tomater
390 g
pastasås basilika
3 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
2 dl
torkade röda linser
4
port pasta (gärna pappardelle)
2
förp mozzarella (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
1
förp färsk basilika
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Krydda med timjan och pressad vitlök.
Ringla över lite olivolja vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Terese

2/25/2020

Gott men gick inte hem hos barnen.

Louise

2/25/2020

Blev godare dagen efter när smakerna dragit till sig. Var annars rätt smaklöst

Stéphanie

2/21/2020

Super smaskigt

Näringsvärde per portion

Energi 2865 KJ / 685 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 88 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept