Vegopiccata milanese med tomatpasta
Ta genvägen och använd frysta färdiga schnitzlar så går det fort att laga mat. Servera schnitzlarna med smakrik tomatpasta där både bönor och babyspenat rörs ner.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 msk torkad oregano
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 burk finkrossade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 port pasta (gärna pappardini)
1 förp fryst vegetarisk schnitzel (à 720 g)
300 g frysta haricots verts (bönor)
100 g parmesan
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3786 KJ / 905 kCal
Fett38 g
Salt4.7 g
Kolhydrater89 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer