Penne med skink- och tomatsås och haricots verts

5
2
Penne med skink- och tomatsås och haricots verts

En perfekt vardagsmåltid finner du i denna snabba penne med skinka, haricots verts och tomatsås. Servera den nykokta pastan med parmesan och din krämiga skink- och tomatsås där de gröna haricots vertsen ger god smak och färg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011

Penne med skink- och tomatsås och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta penne
2 rödlökar
1 msk olivolja
500 g finkrossade tomater vitlök
1 grönsaksbuljongtärning eller grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl vatten
250 g frysta haricots verts (bönor)
1 dl matlagningsgrädde
ca 180 g strimlad rökt skinka
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risgräddersättning.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Irene

2014-07-07

Även med devil sauce och extra kryddor var det en lite smaklös.

Berit

2011-02-27

Ganska smaklös anrättning. Testa med bacontärningar istället, eller varför inte krydda med cayenne, harissa eller ajvar relish?