Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne med skink- och tomatsås och haricots verts

En perfekt vardagsmåltid finner du i denna snabba penne med skinka, haricots verts och tomatsås. Servera den nykokta pastan med parmesan och din krämiga skink- och tomatsås där de gröna haricots vertsen ger god smak och färg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Fräs löken i olivoljan, tillsätt tomater, buljongtärning och vatten. Koka sakta 10 minuter. Lägg i haricots verts när det återstår några minuter kvar av koktiden.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och skinka, koka upp och smaksätt med salt och peppar. Servera pastan med skink- och tomatsåsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risgräddersättning.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g finkrossade tomater vitlök
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 2 dl vatten
  • 250 g frysta haricots verts
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ca 180 g strimlad rökt skinka
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?