UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i sötsursås

Kyckling i sötsursås kanske kan vara något för kvällens middag? Här är en variant där du äter kyckling och ris, men i en sötsursås gjord på bland annat finkrossade tomater och vitlök. Toppa med strimlade sockerärtor och middagen står på bordet som i ett nafs!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp finkrossade tomater och pressa i vitlöken. Rör i sweet chilisåsen och låt sjuda i 3 minuter. Krydda med salt.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida eller tills den har en innertemperatur på 72°C. Krydda kycklingen med salt och peppar.
  4. Strimla sockerärtorna.
  5. Servera kycklingen med sockerärtor, ris och sås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Koka sockerärtorna eller råstek dem med kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 390 g finkrossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 krm salt
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1923 kJ / 459 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept