Kyckling i sötsursås
Kyckling i sötsursås kanske kan vara något för kvällens middag? Här är en variant där du äter kyckling och ris, men i en sötsursås gjord på bland annat finkrossade tomater och vitlök. Toppa med strimlade sockerärtor och middagen står på bordet som i ett nafs!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
390 g finkrossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 dl sweet chilisås
2 krm salt
4 minutfiléer av kyckling
2 tsk olja
salt
peppar
150 g sockerärtor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Koka sockerärtorna eller råstek dem med kycklingen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett6 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behöver vitvinsvinäger och socker, när det kommer i blir det en helt ok vardagsrätt. Snabb!
Ulrika
2023-06-21Piffade till såsen med chilipulver och vitvinsvinäger.
Karl
2022-10-04Riktigt tråkig. Smakade bara tomat och vitlök.
Erik gustav
2020-11-04