Tagliatelle med rökt skinka och tomatsås

28
5
Tagliatelle med rökt skinka och tomatsås

På mindre än 30 minuter svänger du ihop denna goda och tilltalande pastarätt! Tomatsåsen får sin fina smak av vitlök, basilika, pesto citron och färsk persilja och bildar tillsammans med den nykokta pastan, rökta skinkan och körsbärstomaterna en svårslagen smakkombination!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013

Tagliatelle med rökt skinka och tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4
portioner pasta (gärna tagliatelle)
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1 tsk
olja
500 g
finkrossade tomater (med basilika)
2 msk
pesto citron
-
salt och peppar
1/2
ask färsk persilja
180 g
skivad rökt skinka
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: peston kan innehålla mjölk.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Erika

2020-03-17

Detta var jättegott, och jag kommer att göra det flera gånger. Jag hoppade rödlöken och det blev toppen 👌🏻

Jeanette

2014-08-26

Den här rätten var enkel och snabb. Samt att det var gott också.

Carola

2013-11-18

snabbt enkelt gott

Näringsvärde per portion

Energi 1730 KJ / 414 kCal
Fett 9.7 g
Kolhydrater 57.9 g
Protein 19.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept