Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Tagliatelle med rökt skinka och tomatsås

På mindre än 30 minuter svänger du ihop denna goda och tilltalande pastarätt! Tomatsåsen får sin fina smak av vitlök, basilika, pesto citron och färsk persilja och bildar tillsammans med den nykokta pastan, rökta skinkan och körsbärstomaterna en svårslagen smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Bryn lök och vitlök i oljan. Rör ner krossade tomater och pesto och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan. Strimla skinkan. Dela tomaterna i halvor. Vänd ner allt i såsen.
  5. Servera tomatsåsen med pastan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: peston kan innehålla mjölk.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 500 g finkrossade tomater (med basilika)
  • 2 msk pesto citron
  • salt och peppar
  • 1/2 ask färsk persilja
  • 180 g skivad rökt skinka
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1730 kJ / 414 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer