Tagliatelle med rökt skinka och tomatsås
På mindre än 30 minuter svänger du ihop denna goda och tilltalande pastarätt! Tomatsåsen får sin fina smak av vitlök, basilika, pesto citron och färsk persilja och bildar tillsammans med den nykokta pastan, rökta skinkan och körsbärstomaterna en svårslagen smakkombination!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
500 g finkrossade tomater (med basilika)
2 msk pesto citron
salt
peppar
1/2 ask färsk persilja
180 g skivad rökt skinka
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1730 KJ / 414 kCal
Fett9.7 g
Kolhydrater57.9 g
Protein19.7 g
Kommentarer
Jag stekte skinkan tillsammans med löken. För då vet man hur mycket salt man skall tillsätta
Anita
2021-09-28Detta var jättegott, och jag kommer att göra det flera gånger. Jag hoppade rödlöken och det blev toppen 👌🏻
Erika
2020-03-17Den här rätten var enkel och snabb. Samt att det var gott också.
Jeanette
2014-08-26