Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat

5
0 Klimatsmart
Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat

En skål med pasta, ja tack! Härlig arrabbiata smaksätter denna rätt ihop med salta oliver, milda bönor, vitlök och grana padano. Inget går upp mot en snabblagad och god middag, och för att toppa smakerna ännu mer så strö gärna över lite ruccola!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spaghetti)
380 g
kokta borlottibönor
240 g
kalamataoliver (urkärnade)
1
rödlök
250 g
körsbärstomater
1 dl
riven grana padano
150 g
haricots verts
1 tsk
olivolja
1
vitlöksklyfta
130 g
pesto arrabbiata
2 dl
vatten
-
salt
-
peppar
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2603 KJ / 622 kCal
Fett 26 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 70 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept