Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat
En skål med pasta, ja tack! Härlig arrabbiata smaksätter denna rätt ihop med salta oliver, milda bönor, vitlök och grana padano. Inget går upp mot en snabblagad och god middag, och för att toppa smakerna ännu mer så strö gärna över lite ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
1 förp kokta borlottibönor (à 380 g)
1 förp kalamataoliver (urkärnade) (à 240 g)
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 dl riven grana padano
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
2 dl vatten
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2603 KJ / 622 kCal
Fett26 g
Salt2.8 g
Kolhydrater70 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer