Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0Klimatsmart
Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat

En skål med pasta, ja tack! Härlig arrabbiata smaksätter denna rätt ihop med salta oliver, milda bönor, vitlök och grana padano. Inget går upp mot en snabblagad och god middag, och för att toppa smakerna ännu mer så strö gärna över lite ruccola!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2019

Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna spaghetti)
1 förp kokta borlottibönor (à 380 g)
1 förp kalamataoliver (urkärnade) (à 240 g)
1 rödlök
250 g körsbärstomater
1 dl riven grana padano
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 förp pesto arrabbiata (à 130 g)
2 dl vatten
salt
peppar
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2603 KJ / 622 kCal
Fett26 g
Salt2.8 g
Kolhydrater70 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta pesto med haricots verts
Betyg 2.9 av 5.
176 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med basilika och rimmat fläsk
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabbiata med bellaverde
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Timjanstekt kalkonfilé med Caesarsallad
Betyg 3.2 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabbiata med linser och sparris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga