Italiensk paj

En matig tomat- och mozzarellapaj som toppas med prosciutto, pinjenötter och burratine vid servering. Äggstanningen smaksätts med tomatpesto, vilket verkligen är pricken över i.

Ingredienser
4 portioner
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
250 g Granarolo mozzarella Pizza
20 små gula eller röda tomater (ca 200 g, för 4 port)
Äggstanning
6 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (1,5 %)
1/2 dl tomatpesto
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Topping
1/2 dl pinjenötter
1 förp Granarolo Burratine mini burrata (à 350 g, ostvikt 150 g)
1 förp prosciutto (à 70 g)
1/4 förp mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
00:12:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4331 KJ / 1036 kCal
Fett81 g
Salt5.5 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Nästa gång tar jag nog lite mer pesto i äggstanningen för att få lite mer smak. Men det är bara en smaksak :)
Elin
2025-03-05