Risotto alla vodka med burrata
Laga en risottovariant på den trendiga vodkapastan! Den ljuvliga smakkombinationen av tomat, grädde och vodka får här ta plats i en krämig risotto som toppas med burrata.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 msk konc kyckling eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
3 schalottenlökar
4 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1/2 - 1 tsk chiliflakes
4 dl risottoris
1 dl torrt vitt vin
1/2 dl vodka
1/2 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesan
2 burrata (à 100 g)
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3260 KJ / 779 kCal
Fett39 g
Salt2.16 g
Kolhydrater72 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En klar favorit framöver på risotto. Mycket god o krämig.
Kristina
2024-11-09Väldigt god! Testade alla risotto i detta nummer av buffé och detta var enligt mig vinnaren.
Kristin
2024-01-27Kan man göra en variant med svenska kultulturspannmål istället? Typ korn istället för ris?
Johanna
2024-01-09Hej Johanna! Ja, det går säkert jättebra! Var lite försiktig med att spä mot slutet för den kan blir lite lösare än med ris. Vänlig hälsning Tove
Redaktionen
2024-01-22