Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ölpannkaka

Ett roligt och spännande recept på hur du snabbt och enkelt kan sätta en liten twist på de klassiska pannkakorna! Pannkaka smaksatt med öl är både annorlunda och gott. Servera ölpannkakan varm med potatis, sparris och smält smör!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda i övriga ingredienser och vispa till en slät pannkakssmet. Låt den stå kallt minst 30 minuter.
  2. Hetta upp fettet i en plastbelagd panna. Häll i smeten. När undersidan av pannkakan är gyllene riv sönder den i tumtjocka bitar med 2 plast- eller trägafflar.
  3. Stek tills alla delar är gyllene bruna. Servera ölpannkakan varm med sparris, smält smör eller hollandaisesås, hackad gräslök, färsk potatis och skinka.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl öl
  • olja eller smör till stekning
Lägg till i inköpslistan