Pannkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pannkakor

Klassiska svenska pannkakor ska stekas av tunna lager smet så att de blir spröda och goda. Toppa med spännande moderna röror såsom räksalsa med gurka och lime, rökt lax med dillkräm eller avokadoröra med bacon och tomat.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman mjöl och salt med hälften av mjölken.
  2. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en helt slät smet. Vispa i äggen ett i taget.
  3. Hetta upp en stekpanna (ca 20 cm i diameter) med lite smör. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan. Stek i ytterligare någon minut.
  4. Toppa med Räksalsa med gurka och lime, Rökt lax med dillkräm eller Avokadoröra med bacon och tomat.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot en mjölkprotein ersättningsprodukt och använd mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt margain. Detta leder till en ca halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1305 kJ / 312 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept