Lammracks med rostade betor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Lammracks med rostade betor

Bjud gästerna på saftiga lammracks med rostade betor och västerbottenssufflé och succén är given! Rosta dina smarriga betor med smak av timjan och oliv en stund före du lägger på det brynta köttet. Låt dina goda racks vila tills sufflén är klar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Betor: Tvätta betorna och torka dem. Dela små betor och skär större i klyftor. Lägg dem med snittsidan uppåt i en långpanna med vitlöksklyftorna. Klipp över timjan. Ringla över oljan. Salta och peppra generöst. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Brödsmulor: Skär under tiden bort kanterna på formbrödet, mixa till "färska " brödsmulor i matberedaren. Blanda smulorna med vitlök, persilja, timjan, citronskal, salt och peppar.
  4. Lammracks: Bryn racksen i olja i en het panna. Salta och peppra. Lägg över dem på rödbetorna.
  5. Strö smulet på lammracksen. Sänk värmen till 175 °C. Tillaga i ca 20 minuter för rosa kött, längre för mer genomstekt. Ta ut och låt lammracksen "vila " under aluminiumfolie medan sufflén tillagas.

För alla

Lammracks med rostade betor: Fri från gluten, mjölk och ägg om allargianpassat formbröd används.

Vinägerstekta persikor: Fri från gluten, mjölk och ägg.

Kantarellvinägrett: Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek kantarellerna i mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

KANTARELLVINÄGRETT
Fräs ca 150 g kantareller i lite smör med 1 msk finhackad vitlök. Salta och peppra. Späd 1/2 dl inläggningslag med ättika med 1 dl vatten. Lägg i den varma svampen. Blanda i 2 msk finhackad persilja och 1 liten strimlad rödlök. Servera till lammet. Receptet är för 4 port.

VINÄGERSTEKTA PERSIKOR
Dela och kärna ur 3 persikor. Strö över 1 msk socker. Salta och peppra. Stek persikorna i lite olja, snittsidan nedåt, i en het panna 2 -3 minuter. Häll på 1/2 dl balsamvinäger och låt koka ihop med persikorna. Receptet är för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade betor
  • 1 kg små betor, t ex röd-, gul- eller polkabetor
  • 7 vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 3 msk mild olivolja
  • salt och peppar
Brödsmulor
  • 3 1/2 skivor formbröd
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 1/2 msk finhackad persilja
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lammracks
  • ca 2 kg lammracks
  • 1 1/2 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal