Lammracks med rostade betor
Bjud gästerna på saftiga lammracks med rostade betor och västerbottenssufflé och succén är given! Rosta dina smarriga betor med smak av timjan och oliv en stund före du lägger på det brynta köttet. Låt dina goda racks vila tills sufflén är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
Rostade betor
1 kg små betor, t ex röd-, gul- eller polkabetor
6 - 7 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
3 msk mild olivolja
salt
peppar
Brödsmulor
3 - 3 1/2 skivor formbröd
1 msk finhackad vitlök
2 1/2 msk finhackad persilja
1/2 tsk torkad timjan
1 msk rivet citronskal
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar
Lammracks
ca 2 kg lammracks
1 - 1 1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett33 g
Kolhydrater20 g
Protein31 g
Kommentarer