Lammracks med rostade betor

27
0
Lammracks med rostade betor

Bjud gästerna på saftiga lammracks med rostade betor och västerbottenssufflé och succén är given! Rosta dina smarriga betor med smak av timjan och oliv en stund före du lägger på det brynta köttet. Låt dina goda racks vila tills sufflén är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Lammracks med rostade betor

Ingredienser

4 portioner

Rostade betor

1 kg små betor, t ex röd-, gul- eller polkabetor
6 - 7 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
3 msk mild olivolja
salt och peppar

Brödsmulor

3 - 3 1/2 skivor formbröd
1 msk finhackad vitlök
2 1/2 msk finhackad persilja
1/2 tsk torkad timjan
1 msk rivet citronskal
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar

Lammracks

ca 2 kg lammracks
1 - 1 1/2 msk olja
salt och peppar

För alla

Lammracks med rostade betor: Fri från gluten, mjölk och ägg om allargianpassat formbröd används.

Vinägerstekta persikor: Fri från gluten, mjölk och ägg.

Kantarellvinägrett: Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek kantarellerna i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

KANTARELLVINÄGRETT
Fräs ca 150 g kantareller i lite smör med 1 msk finhackad vitlök. Salta och peppra. Späd 1/2 dl inläggningslag med ättika med 1 dl vatten. Lägg i den varma svampen. Blanda i 2 msk finhackad persilja och 1 liten strimlad rödlök. Servera till lammet. Receptet är för 4 port.

VINÄGERSTEKTA PERSIKOR
Dela och kärna ur 3 persikor. Strö över 1 msk socker. Salta och peppra. Stek persikorna i lite olja, snittsidan nedåt, i en het panna 2 -3 minuter. Häll på 1/2 dl balsamvinäger och låt koka ihop med persikorna. Receptet är för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 500 kCal
Fett 33 g
Kolhydrater 20 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden