Lammracks med aubergine och squash | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammracks med aubergine och squash

Lammracks med aubergine och squash är en fräsch men samtidigt mättande varmrätt med krämig matyoghurt som tillbehör. Auberginen och squashen steks lätt i olivolja och kryddas med salt och peppar. Lammköttet tillagas i ugnen för extra mörhet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Hetta upp 1/3 av olivoljan i en stekpanna. Bryn köttet runt om och krydda det med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Sätt in den mitt i ugnen och stek tills köttet har en innertemperatur på ca 60° C, eller ca 30 minuter.
  4. Skölj och ansa aubergine och squash. Halvera dem och skiva på längden.
  5. Hetta upp resterande olja i en stekpanna och stek aubergine och squashskivorna på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  6. Skiva köttet i kotletter.
  7. Servera köttet med de stekta aubergine och squashskivorna och matyoghurten.

För alla

Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoughurt.

Tips

Stek skalade krossade vitlöksklyftor, färsk rosmarin och timjan i olivoljan samtidigt med köttet. Det ger lite mera smak till lammet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lammracks
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 aubergine
  • 1 squash
Tillbehör
  • squash
  • aubergine
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan