Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammracks på grillen

Lammracks på grillen är läckert och vinnande. Vitlöksklyftor och rosmarinblad gnider du in i racksen och det ger fulländad smak åt lammet. Lammkotletter fungerar lika bra som racks.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in köttet med vitlöksklyftan. Finhacka rosmarinbladen och gnid in dem i köttet.
  2. Gnid in köttet med olivolja och lägg på grillen. Helst på riktigt het grill från början och sedan på lägre värme. Grillningen tar ca 20 minuter för hel bit.
  3. Låt köttet vila en stund före det skärs upp. Servera gärna Myntayoghurt till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Racksen kan med fördel förberedas dagen före: Koka köttet i buljong tills det är nästan klart. Gör sedan som ovan, men ge endast köttet en grillyta, det tar några minuter. Man kan även använda lammkotletter. De är ofta tunna och behöver knappt 5 minuter på grillen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg lammracks
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?