Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade lammracks

Variation förnöjer och även så på grillbordet. Skippa biffen och bjud på grillade lammracks ikväll! Krydda, grilla och låt köttet vila i 10 minuter efter tillagning. Duka sedan upp med en härlig sås, en fräsch yoghurt- och myntasås kanske kan vara något?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda lammracksen med salt och peppar eller gnid in dem med rub. Grilla på direkt värme tills det får fin färg.
  2. Grilla sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 56-58˚C (rosastekt). Pensla gärna med glaze mot slutet av grillningen. Låt köttet vila ca 10 minuter.

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g lammracks
  • salt och svartpeppar eller rub
  • valfri glaze
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1150 kJ / 288 kCal