Palsternackspizza med taleggio och schalottenlök

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
1
Palsternackspizza med taleggio och schalottenlök

Om du inte tidigare bakat pizza med palsternacka är det dags! Palsternackans sötma, taleggions krämighet och sälta ihop med örtig rosmarin och fräsch citron på krispig botten blir oväntat läckert.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Palsternackspizza med taleggio och schalottenlök

Ingredienser

4 portioner

Deg

15 g jäst
3 dl kallt vatten
2 tsk honung
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
6 1/2 - 7 dl vetemjöl

Topping

600 g palsternacka
3 - 4 bananschalottenlökar (à ca 35 g)
2 msk smör
1/2 tsk socker
200 g taleggio-ost (italiensk halvmjuk kittost)
2 kvistar rosmarin

Till servering

1 citron
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Första pizza på länge jag inte kunde äta upp. Urk.

Maria

2023-02-12

Näringsvärde per portion

Energi3329 KJ / 796 kCal
Fett33 g
Salt4.76 g
Kolhydrater105 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pizza bianca med potatis och palsternacka
Betyg 4 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade palsternackor
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtbakade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipizzor med bananschalottenlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosmarinrostade rotfrukter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatispizza/Pizza con le Patate
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga