Palsternackspizza med taleggio och schalottenlök
Om du inte tidigare bakat pizza med palsternacka är det dags! Palsternackans sötma, taleggions krämighet och sälta ihop med örtig rosmarin och fräsch citron på krispig botten blir oväntat läckert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
Deg
Topping
Till servering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Ersätt pizzadegen med egen glutenfri deg eller med färdiga glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: Ersätt taleggio med t ex laktosfri salladsost och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt taleggio med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
För en ännu snabbare pizza, använd färdig pizzadeg!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Första pizza på länge jag inte kunde äta upp. Urk.
Maria
2023-02-12