Palsternackspizza med taleggio och schalottenlök
Om du inte tidigare bakat pizza med palsternacka är det dags! Palsternackans sötma, taleggions krämighet och sälta ihop med örtig rosmarin och fräsch citron på krispig botten blir oväntat läckert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
Deg
15 g jäst
3 dl kallt vatten
2 tsk honung
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
6 1/2 - 7 dl vetemjöl
Topping
600 g palsternacka
3 - 4 bananschalottenlökar (à ca 35 g)
2 msk smör
1/2 tsk socker
200 g taleggio-ost (italiensk halvmjuk kittost)
2 kvistar rosmarin
Till servering
1 citron
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3329 KJ / 796 kCal
Fett33 g
Salt4.76 g
Kolhydrater105 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Första pizza på länge jag inte kunde äta upp. Urk.
Maria
2023-02-12