Klassisk pizzasallad
Salta ur vitkålen! Det är tricket bakom en riktigt crunchy pizzasallad. Blanda gärna i lite inlagd paprikasallad för fin färg och lite sötare smak. Gör helst pizzasalladen dagen innan för bästa resultat.
Ingredienser
4 portioner
500 g vitkål
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
ev 1 dl inlagd paprikasallad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt.
Näringsvärdet är beräknat inklusive paprikasallad.
Gör så här
Tips
Pizzasalladen håller i minst ca 1 vecka i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi599 KJ / 144 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Så enkel och så god! Hela familjen älskar den. Och den funkar utmärkt att ha i kylen och ställa fram vid behov, blir bara godare om den fått stå några dagar.
Åsa
2024-09-08Supergod, jag älskar pizzasallad
Christer
2024-08-24Smidigt och enkelt omtyckt av alla som åt!
Christina
2024-08-02