Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Klassisk pizzasallad

Salta ur vitkålen! Det är tricket bakom en riktigt crunchy pizzasallad. Blanda gärna i lite inlagd paprikasallad för fin färg och lite sötare smak. Gör helst pizzasalladen dagen innan för bästa resultat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla vitkålen. Blanda i en bunke med saltet. Låt dra i kylen över natten.
  2. Häll av ev vätska från kålen. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med svartpeppar och blanda ev i inlagd paprikasallad.
  3. Låt gärna salladen stå någon timme före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g vitkål
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • ev 1 dl inlagd paprikasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 941 kJ / 225 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer