Klassisk pizzasallad

362
42
Klassisk pizzasallad

Salta ur vitkålen! Det är tricket bakom en riktigt crunchy pizzasallad. Blanda gärna i lite inlagd paprikasallad för fin färg och lite sötare smak. Gör helst pizzasalladen dagen innan för bästa resultat.

Klassisk pizzasallad

Ingredienser

4 portioner
500 g vitkål
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
ev 1 dl inlagd paprikasallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.Näringsvärdet är beräknat inklusive paprikasallad.

Gör så här

Tips

Pizzasalladen håller i minst ca 1 vecka i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

362

Kommentarer

Gertie

2023-02-02

Bästa pizzasallad enkel o god.

Natalie

2023-01-22

Adderade vinägern till 4 msk. Annars bra!

Niklas

2022-10-05

Angående saltet så föreslår jag att man saltar enligt receptet och sedan häller av vätskeöverskottet som blir. På så sätt får du effekt av "ursaltningen" men blir sedan av med en del av den ganska stora mängden salt. Jag föreslår också att man också tar lite socker i "dragningen", eller honung. Vinäger kan man väl ta vilken som helst, testa med äppel- eller maltvinäger.

Näringsvärde per portion

Energi 599 KJ / 144 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden