Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Klassisk pizzasallad

Salta ur vitkålen! Det är tricket bakom en riktigt crunchy pizzasallad. Blanda gärna i lite inlagd paprikasallad för fin färg och lite sötare smak. Gör helst pizzasalladen dagen innan för bästa resultat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla vitkålen. Blanda i en bunke med saltet. Låt dra i kylen över natten.
  2. Häll av ev vätska från kålen. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med svartpeppar och blanda ev i inlagd paprikasallad.
  3. Låt gärna salladen stå någon timme före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g vitkål
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • ev 1 dl inlagd paprikasallad
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 941 kJ / 225 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept