Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade palsternackor

Ett enkelt recept på rostade palsternackor. Du gör dem av rotfrukten palsternacka, olivolja och timjan. De härliga ugnsrostade palsternackorna passar utmärkt som tillbehör till stekt eller grillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och dela palsternackorna. Skär dem i stavar.
  3. Blanda stavarna med olivolja, salt, peppar och eventuellt hackade örter.
  4. Bred ut stavarna i en ugnssäker form och rosta mitt i ugnen 20-25 minuter. Servera som tillbehör till stekt eller grillat kött.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 palsternackor
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • ev 1/2 dl grovhackad färsk timjan eller rosmarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?