Örtbakade rotfrukter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtbakade rotfrukter

Ett riktigt smarrigt recept på örtbakade rotfrukter som passar perfekt att servera som tillbehör till kött och kyckling. Rotfrukter i ugn är enkelt men samtidigt lyxigt och mättande.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Borsta palsternackor och potatis väl. Skär palsternackorna i fjärdedelar och halvera stora potatisar. Pensla dem med olivolja. Rulla dem i örtblandningen. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg på bakpappersklädd plåt. Baka i ca 20 minuter. Känn med sticka när rotfrukterna är ätmjuka.
  4. Servera varma eller ljumma. Droppa gärna lite extra olivolja över vid servering, och avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor
  • 500 g primör- eller mandelpotatis
  • olivolja
  • blandning av torkade örtkryddor t ex rosmarin, basilika, dragon och oregano
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan