Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatispizza/Pizza con le Patate

Potatispizza eller Pizza con le Patate är en höjdarpizza från Italien med härliga smaker. Du gör en pizzadeg som du fyller med potatis, vitlök, olivolja, rosmarin och salt. En förtjusande smakupplevelse som måste testas, kanske redan till helgen?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 pizzor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda smulad jäst och socker i en bunke. Häll på vattnet och rör om. Låt stå ca 10 min.
  2. Tillsätt mjöl, olivolja och salt och arbeta ihop till en smidig deg i maskin eller för hand tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 tim eller till dubbel storlek.
  3. Skala och skär potatisen till fyllningen i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken.
  4. Dela degen i två delar (för 2 pizzor) och kavla ut varje del till två rundlar, ca 25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Fördela potatis och vitlök på rundlarna. Droppa över olivolja och strö på rosmarinblad och salt.
  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min tills potatisen är mjuk och färgen gyllenbrun.

Ingredienser

Portioner: 2 pizzor
Pizzadeg
  • 1/3 paket jäst (à 50 g) eller torrjäst (1/4 paket jäst motsvarar 1 msk torrjäst)
  • 1 krm socker
  • 2 dl ljummet vatten (37°C)
  • 5 1/2 dl vetemjöl special
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Ört och Potatisfyllning
  • 500 g potatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • blad från 2 kvistar rosmarin
  • 1 tsk grovt havssalt
Lägg till i inköpslistan