Palak paneer

Aromatisk indisk maträtt med tofu och babyspenat i en intressant sås med smak av ingefära, chilifrukt, garam masala och muskot. En underbar maträtt med sagolika smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Ingredienser
6 portioner
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk smör
1 1/2 tsk garam masala
1 1/2 krm riven muskot
5 dl grädde
1/2 tsk salt
1 sats Paneer (se länk nedan under steg 3) eller tofu (à ca 300 g)
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
1/2 kruka koriander
olja
Gör så här
00:05:00
00:01:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 426 kCal
Fett42 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stOMG!!! Himmelskt gott. Gjorde vitlökspenslade naan och serverade till för att få med all gudomlig sås.
Jessica
Super gott!! / Elisabeth
Elisabeth
Det här är en riktig favorit i vår familj! Passar till vardag och till fest! Jag ökar alltid på mängden kryddor. Rekommenderar!
Frida
Underbart god! Jag använder oftast Quorn och Oatly iMat då jag försöker äta mestadels vegant.
Anna-karin
Jag noterade just att receptet på "osten" Paneer tyvärr inte finns med på ICAs hemsida. Hoppas att det läggs till så småning om, för den var både lättgjord och god.
Helena
Detta är en ljuvlig rätt som jag har som favorit på Indiska resturanger. Den var inte alls komplicerad att göra själv och blev jättegod. Paneer var enkelt att göra, men har man inte hunnit så funkar stekta kycklingbitar också. Jag vände med en förpackning halverade minitomater tillsammans med spenaten. Och severade basmatiris, haricot verts och naan-bröd till - supergott!
Helena