Palak paneer

Betyg 3.3 av 5.
144 personer har röstat
6Klimatsmart
Palak paneer

Aromatisk indisk maträtt med tofu och babyspenat i en intressant sås med smak av ingefära, chilifrukt, garam masala och muskot. En underbar maträtt med sagolika smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Palak paneer

Ingredienser

6 portioner
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk smör
1 1/2 tsk garam masala
1 1/2 krm riven muskot
5 dl grädde
1/2 tsk salt
1 sats Paneer (se länk nedan under steg 3) eller tofu (à ca 300 g)
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
1/2 kruka koriander
olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
144 personer har röstat

Kommentarer

OMG!!! Himmelskt gott. Gjorde vitlökspenslade naan och serverade till för att få med all gudomlig sås.

Jessica

2024-08-11

Super gott!! / Elisabeth

Elisabeth

2020-05-10

Det här är en riktig favorit i vår familj! Passar till vardag och till fest! Jag ökar alltid på mängden kryddor. Rekommenderar!

Frida

2020-02-06

Näringsvärde per portion

Energi1776 KJ / 426 kCal
Fett42 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mandelrårakor med muskotfräst spenat
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indiska chilinötter
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Masalaklubbor med blomkålsris
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga