Palak paneer
Aromatisk indisk maträtt med tofu och babyspenat i en intressant sås med smak av ingefära, chilifrukt, garam masala och muskot. En underbar maträtt med sagolika smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk smör
1 1/2 tsk garam masala
1 1/2 krm riven muskot
5 dl grädde
1/2 tsk salt
1 sats Paneer (se länk nedan under steg 3) eller tofu (à ca 300 g)
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
1/2 kruka koriander
olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 426 kCal
Fett42 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
OMG!!! Himmelskt gott. Gjorde vitlökspenslade naan och serverade till för att få med all gudomlig sås.
Jessica
2024-08-11Super gott!! / Elisabeth
Elisabeth
2020-05-10Det här är en riktig favorit i vår familj! Passar till vardag och till fest! Jag ökar alltid på mängden kryddor. Rekommenderar!
Frida
2020-02-06