Palak paneer

137
5 Klimatsmart
Palak paneer

Aromatisk indisk maträtt med tofu och babyspenat i en intressant sås med smak av ingefära, chilifrukt, garam masala och muskot. En underbar maträtt med sagolika smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Palak paneer

Ingredienser

6 portioner
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk smör
1 1/2 tsk garam masala
1 1/2 krm riven muskot
5 dl grädde
1/2 tsk salt
1 sats Paneer (se länk nedan under steg 3) eller tofu (à ca 300 g)
1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
1/2 kruka koriander
olja

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

137

Kommentarer

Elisabeth

2020-05-10

Super gott!! / Elisabeth

Frida

2020-02-06

Det här är en riktig favorit i vår familj! Passar till vardag och till fest! Jag ökar alltid på mängden kryddor. Rekommenderar!

Anna-karin

2017-10-22

Underbart god! Jag använder oftast Quorn och Oatly iMat då jag försöker äta mestadels vegant.

Näringsvärde per portion

Energi 1776 KJ / 426 kCal
Fett 42 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden