Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Palak paneer

Aromatisk indisk maträtt med tofu och babyspenat i en intressant sås med smak av ingefära, chilifrukt, garam masala och muskot. En underbar maträtt med sagolika smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och skiva chilin. Fräs detta i smör utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt garam masala och muskot. Fräs 1 minut.
  2. Häll i grädden och koka på svag värme i 10 minuter. Mixa allt till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Stek Paneer/tofu lätt gyllenbrun i olja.
  4. Grovhacka koriandern. Koka upp såsen. Vänd ner spenat, koriander och paneer/tofu. Låt allt bli varmt.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfria mjölkprodukter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 cm ingefära
  • 4 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 tsk garam masala
  • 1 1/2 krm riven muskot
  • 5 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 sats Paneer (se länk nedan under steg 3) eller tofu (à ca 300 g)
  • 1 påse färsk babyspenat (à 70 g)
  • 1/2 kruka koriander
  • olja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1776 kJ / 426 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept