Stroganoff på rökt tofu

56
18
Stroganoff på rökt tofu

En tofustroganoff serveras här. Alspånsrökt tofu går utmärkt att göra en smarrig stroganoff på. Addera en färdig grytbas, servera med majskorn och fluffigt ris och du har en smakrik vegorätt att bjuda på!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Stroganoff på rökt tofu

Ingredienser

4 portioner
2 förp alspånsrökt tofu (à 230 g)
400 g stroganoff grytbas
340 g majskorn

Att ha hemma

4 port ris eller annat gryn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen och tofun.
Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Jenny

2021-01-07

Den alspånsrökta tofun är jättegod, men den görs inte alls rättvisa i det här receptet tyvärr. Brukar steka tofun först, särskilt om den ska ner i en gryta, då blir det bättre i konsistensen. Men smaken på den här grytan är tyvärr inte alls bra. Med bara tre ingredienser varav en färdig grytbas hade jag dock inte så höga förväntningar.

Emilia

2020-10-09

Brukar addera soltorkade tomater för extra smak, den rökta tofun passar perfekt till istället för traditionell korv! Bättre för både kroppen och planeten!

Jessica

2019-09-09

Helt oätbart, ingen i familjen kunde äta maten. Riktigt tråkigt när det kommer i en matkasse och det va så illa. Detta recept borde ni ta bort helt enkelt.

Redaktionen ICAse

2019-09-10

Hej Jesscia! Trist att inte den rökta tofun föll er i smaken. Receptet kommer ej upprepas i matkassen. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 546 kCal
Fett 20 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden