Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Kyckling i yoghurtmarinad

I indisk matlagning är det vanligt att marinera kyckling i yoghurt. Yoghurten bidrar till att göra kycklingköttet mört och saftigt. Genom att röra ner mustiga kryddor som garam masala i yoghurtmarinaden ger den också kycklingen god smak vid längre marinering.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop alla ingredienser. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och förslut påsen. Skaka/massera så att köttet täcks runt om.
  2. Låt stå i kylen 1-3 dygn.
  3. Ta ut köttet 15 minuter före tillagning. Lyft upp det ur marinaden. Grilla 3 minuter per sida, tills kycklingen är klar och har en innertemperatur på 72°C.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 4 kycklingfiléer
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer