Kyckling i yoghurtmarinad
I indisk matlagning är det vanligt att marinera kyckling i yoghurt. Yoghurten bidrar till att göra kycklingköttet mört och saftigt. Genom att röra ner mustiga kryddor som garam masala i yoghurtmarinaden ger den också kycklingen god smak vid längre marinering.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
2 dl naturell yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk garam masala
1 tsk salt
4 kycklingfiléer
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi672 KJ / 160 kCal
Fett3 g
Salt2 g
Kolhydrater3 g
Protein31 g
Kommentar
1-3 dygn? Är det på riktigt? Eller är det timmar? Känns som rå kyckling i yoghurt 3 dygn i kylen inte kommer att bli så bra..
Fatou
2023-03-01Tack för din fråga Fatou! Vi har nu uppdaterat tiden till 6 timmar eller över natten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-31