Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddrostad skördepytt

Shoppa korgen full av säsongens nyskördade grönsaker och rosta med mustiga kryddor som t ex garam masala eller spiskummin. Supergott som tillbehör till lax och fläskkött.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och skär morötter i slantar eller stavar. Dela, kärna ur och skär paprikor i bitar. Ansa och dela blomkål i mindre buketter.
  3. Lägg grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, garam masala eller spiskummin, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g morötter
  • 2 paprikor
  • 1 blomkål
  • 1 msk olja
  • 2 tsk garam masala eller spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?