ÖVER 60 MIN | Medel

Tofusill med senap

Letar du efter ett recept på vegansk sill? Gör tofusill som vegetariskt alternativ till julbordet! Skär bara tofu i bitar och blanda ner i en senapssås med dill så blir smakerna precis som klassisk senapssill.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tofun i bitar. Vispa ihop senap, socker och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning. Rör i dillen och purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tofun i såsen.
  2. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Låt gärna stå i kylen 1–2 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 270 g naturell fast tofu
  • 1 dl senap
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 1/2 dl brun farin strö
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral olja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad purjolök
  • salt
  • peppar