Paella med kyckling och majs

3
1
Paella med kyckling och majs

Paella är en spansk klassiker baserad på ris som får färg och smak från saffran. Här serveras det smakrika, krämiga riset med örtmarinerad kyckling och söt majs. En rätt lika passande till bjudningen som till vardags.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Paella med kyckling och majs

Ingredienser

4 portioner

Kycklinglårfilé

300 g kycklinglårfilé
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
1/4 kruka bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl paellaris eller risottoris
1 påse saffran (à 1/2 g)
4 msk tomatpuré
2 msk konc kycklingfond
6 dl vatten
1 kruka persilja
4 dl frysta tinade majskorn

För alla

Kontrollera noga innehåller i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Hanna

2021-09-20

God och trevlig rätt! Jag hade endast hönsbuljong och det gick fint.

Näringsvärde per portion

Energi 2509 KJ / 600 kCal
Fett 22 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 74 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden