Paella med kyckling och majs
Paella är en spansk klassiker baserad på ris som får färg och smak från saffran. Här serveras det smakrika, krämiga riset med örtmarinerad kyckling och söt majs. En rätt lika passande till bjudningen som till vardags.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Kycklinglårfilé
300 g kycklinglårfilé
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
1/4 kruka bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl paellaris eller risottoris
1 påse saffran (à 1/2 g)
4 msk tomatpuré
2 msk konc kycklingfond
6 dl vatten
1 kruka persilja
4 dl frysta tinade majskorn
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2509 KJ / 600 kCal
Fett22 g
Salt4.6 g
Kolhydrater74 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God och trevlig rätt! Jag hade endast hönsbuljong och det gick fint.
Hanna
2021-09-20