Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Ett färgsprakande bidrag på middagsbordet är denna variant på paella. Baserad på kyckling och toppad med blåmusslor och gröna ärtor blir paellan både matig och god. Rätten smaksätts med paprika och saffran som ger både smak och färg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök, paprikapulver och saffran i 2/3 av oljan ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare ca 2 minuter, tills riset fått lite färg och börjat "knäppa". Häll på buljongen. Låt koka upp och koka klart riset på svag värme under lock ca 20 minuter. Rör då och då.
  2. Skär under tiden kycklingen i mindre bitar. Stek i resten av oljan ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela citronen och pressa ut juice. Skär resten i mindre bitar. Tillsätt citronjuice, kyckling, frysta musslor och grönsaker i riset. Låt stå på svag värme ca 5 minuter under lock. Släng musslor som inte har öppnat sig. Tillsätt mer vatten om paellan känns för torr. Smaka av med salt.
  4. Servera paellan rykande varm med en bit citron och gärna en klick hemgjord aioli (se Tips nedan).

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera utan aioli.

Tips

Hemgjord aioli: Rör ihop 1 äggula, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 tsk pressad citronjuice. Tillsätt 1 dl olja droppvis under kraftig vispning. Salta och peppra.
Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 g saffran
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 400 g frysta blåmusslor med skal
  • 300 g fryst ärter-, majs- och paprikablandning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2882 kJ / 689 kCal