Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Ett färgsprakande bidrag på middagsbordet är denna variant på paella. Baserad på kyckling och toppad med blåmusslor och gröna ärtor blir paellan både matig och god. Rätten smaksätts med paprika och saffran som ger både smak och färg.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
3 msk olivolja
4 dl arborioris
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
400 g frysta blåmusslor med skal
300 g fryst ärter-, majs- och paprikablandning
För alla
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera utan aioli.
Gör så här
Tips
Hemgjord aioli: Rör ihop 1 äggula, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 tsk pressad citronjuice. Tillsätt 1 dl olja droppvis under kraftig vispning. Salta och peppra.
Receptet är avsett för 4 port.
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2882 KJ / 689 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater79.4 g
Protein41.4 g
Kommentarer