Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

9
0
Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Ett färgsprakande bidrag på middagsbordet är denna variant på paella. Baserad på kyckling och toppad med blåmusslor och gröna ärtor blir paellan både matig och god. Rätten smaksätts med paprika och saffran som ger både smak och färg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 tsk paprikapulver
1/2 g saffran
3 msk olivolja
4 dl arborioris
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
400 g frysta blåmusslor med skal
300 g fryst ärter-, majs- och paprikablandning

För alla

Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera utan aioli.

Gör så här

Tips

Hemgjord aioli: Rör ihop 1 äggula, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1 tsk pressad citronjuice. Tillsätt 1 dl olja droppvis under kraftig vispning. Salta och peppra.
Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2882 KJ / 689 kCal
Fett 19.3 g
Kolhydrater 79.4 g
Protein 41.4 g
Läs mer om näringsvärden