Paella med kyckling och sockerärtor
Låt Spanien komma på besök i form av en paella. Denna variant innehåller kyckling, både i form av kycklingkabanoss och kycklinglårfilé. Sockerärtor får också ätas till och adderar en fin krispighet till rätten! Servera med citronklyftor och toppa med gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 dl arborioris
1/2 g saffran
ca 8 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
270 g kycklingkabanoss
300 g kycklinglårfilé
200 g frysta sockerärtor
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 616 kCal
Fett16 g
Salt2.2 g
Kolhydrater84 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi stekte riset med ganska mycket paprikapulver och chilifllakes. Vi tillsatte vitt vin istället för halva mängden vatten, samt lade till färsk chorizo i smulor och olivoljefräste padrones som vi lade uppepå för extra färg. Blev RIKTIGT kryddigt och gott! Nästa gång skall vi lägga till frästa körsbärstomater också.
Monika
2023-01-19Nja, paellan var svår att få smak på, lär inte lagas igen
Tanya
2021-03-12Fräsch och uppiggande vardagsrätt. Inget jag skulle bjuda gäster på men kan ändå tänka mig att göra den igen. Kryddade extra med salt och peppar.
Elin
2021-03-11