Paella med kyckling och sockerärtor

13
2
Paella med kyckling och sockerärtor

Låt Spanien komma på besök i form av en paella. Denna variant innehåller kyckling, både i form av kycklingkabanoss och kycklinglårfilé. Sockerärtor får också ätas till och adderar en fin krispighet till rätten! Servera med citronklyftor och toppa med gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Paella med kyckling och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
2 msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
3 dl
arborioris
1/2 g
saffran
ca 8 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
270 g
kycklingkabanoss
300 g
kycklinglårfilé
200 g
frysta sockerärtor
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2
citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Tanya

2021-03-12

Nja, paellan var svår att få smak på, lär inte lagas igen

Elin

2021-03-11

Fräsch och uppiggande vardagsrätt. Inget jag skulle bjuda gäster på men kan ändå tänka mig att göra den igen. Kryddade extra med salt och peppar.

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 616 kCal
Fett 16 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 84 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept