UNDER 45 MIN | Medel

Paella med kyckling och sockerärtor

Låt Spanien komma på besök i form av en paella. Denna variant innehåller kyckling, både i form av kycklingkabanoss och kycklinglårfilé. Sockerärtor får också ätas till och adderar en fin krispighet till rätten! Servera med citronklyftor och toppa med gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sockerärtorna.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs lökhacket i hälften av oljan i en kastrull. Pressa i vitlöken och rör i riset och saffranet. Tillsätt vattnet och buljongtärningen och sjud tills riset är kokt men har tuggmotstånd, 15-20 minuter. Rör då och då. Späd eventuellt med mera vatten.
  4. Skär korven i bitar och lårfilén i strimlor. Stek korven och lårfilén i resten av oljan i en stekpanna. Rör i sockerärtorna och låt dem bli varma.
  5. Skär gräslöken fint och skär citronen i klyftor.
  6. Servera paellan med korv- och kycklingfräset, gräslöken och citronklyftorna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl arborioris
  • 1/2 g saffran
  • ca 8 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 270 g kycklingkabanoss
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept