Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscouspaella

Har du ont om tid? Gör då en vacker och snabb couscouspaella som får en härlig färg av saffran. Låt din paella med kyckling och salta räkor bli genomvarm innan du avnjuter den med till exempel en klick len, naturell yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka vitlöken. Koka upp vatten, kycklingfond, vitlök, saffran och kajennpeppar i en kastrull.
  2. Lägg i couscous. Rör om, sätt på ett lock, ta av från värmen. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  3. Ta bort skinn och ben och grovhacka kycklingköttet. Häll av spadet från räkorna.
  4. Rör runt i couscousen med en gaffel. Blanda ner kycklingkött, räkor och tinad grönsaksmix. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med en klick naturell yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 2 krm kajennpeppar
  • 4 dl couscous
  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 burk räkor i lake (à ca 360 g)
  • 5 dl fryst tinad grönsaksmix
  • salt och peppar
  • ev lite naturell yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2482 kJ / 593 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden