Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör
En krämig risotto med rödbetor, kyckling och såklart massor av parmesan! Risotton får en ljuvlig röd nyans och söt smak av rödbetorna. Rätten blir komplett med brynt kaprissmör och en krispig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
4 msk konc kycklingfond
1 1/2 l vatten
1 tsk salt
500 g kycklingfilé
3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök)
1 stor rödbeta (à ca 200 g)
2 msk olivolja
4 dl risottoris t ex carnaroli
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl finriven parmesan
Brynt kaprissmör
4 msk kapris
75 g smör
1 msk finrivet citronskal
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Till servering
65 g blandsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3264 KJ / 779 kCal
Fett31 g
Salt8.7 g
Kolhydrater77 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod. Jag hade ingen fond så det blev en buljongtärning och kycklingskinnet. Det blev så bra att jag reducerar och fryser in det som blev kvar.
Maria
2023-07-20Jättegott! Dock väldigt stora portioner, tar 3 dl ris i framtiden.
Hanna
2021-11-05Kaprissmöret är verkligen pricken över i:et!
Caroline
2021-03-15