Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

38
6
Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

En krämig risotto med rödbetor, kyckling och såklart massor av parmesan! Risotton får en ljuvlig röd nyans och söt smak av rödbetorna. Rätten blir komplett med brynt kaprissmör och en krispig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

Ingredienser

4 portioner
4 msk konc kycklingfond
1 1/2 l vatten
1 tsk salt
500 g kycklingfilé
3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök)
1 stor rödbeta (à ca 200 g)
2 msk olivolja
4 dl risottoris t ex carnaroli
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl finriven parmesan

Brynt kaprissmör

4 msk kapris
75 g smör
1 msk finrivet citronskal
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Till servering

65 g blandsallad

För alla

Läs noga innehållet på fonden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Använder du färska rödbetor kan du strimla ned blasten och stjälkarna från rödbetorna i salladen!

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Hanna

2021-11-05

Jättegott! Dock väldigt stora portioner, tar 3 dl ris i framtiden.

Caroline

2021-03-15

Kaprissmöret är verkligen pricken över i:et!

Moa

2020-10-03

Så himla gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3264 KJ / 779 kCal
Fett 31 g
Salt 8.7 g
Kolhydrater 77 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden