Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör

En krämig risotto med rödbetor, kyckling och såklart massor av parmesan! Risotton får en ljuvlig röd nyans och söt smak av rödbetorna. Rätten blir komplett med brynt kaprissmör och en krispig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp fond, vatten och salt i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och sänk värmen. Sjud kycklingen ca 12 minuter tills den är färdig. Lyft upp kycklingen och håll buljongen varm.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och riv rödbetan grovt. Fräs löken i olja i en vid kastrull tills den mjuknar. Tillsätt riset, höj värmen och fräs några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt citronjuicen, en tredjedel av buljongen och rödbetorna. Sjud sakta under omrörning och tillsätt mer buljong tills det mesta av vätskan kokat in och riset är krämigt men har tuggmotstånd, ca 20 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  4. Brynt smör: Stek kaprisen i smöret i en stekpanna tills den får lite färg och smöret är brynt. Riv kycklingen i strimlor och blanda med citronskalet, salt och peppar.
  5. Till servering: Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med kyckling, kaprissmör och sallad. 

För alla

Läs noga innehållet på fonden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Använder du färska rödbetor kan du strimla ned blasten och stjälkarna från rödbetorna i salladen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk konc kycklingfond
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök)
  • 1 stor rödbeta (à ca 200 g)
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl risottoris t ex carnaroli
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 dl finriven parmesanost
Brynt kaprissmör
  • 4 msk kapris
  • 75 g smör
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
Till servering
  • 65 g blandsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3264 kJ / 779 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer