Oxrullader

Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 förp skivad bacon (à 140 g)
2 hela saltgurkor
1 rödlök
600 g lövbiff
2 msk dijonsenap
tandpetare
1 msk smör
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 msk svartvinbärsgelé
salt
svartpeppar
Till servering
potatispuré
svartvinbärsgelé
inlagd gurka (eller se länk i steg 5)
persilja
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3641 KJ / 890 kCal
Fett56 g
Salt5.39 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g
Kommentarer
14 stDet går lika bra att ta spagetti istället för tandpetare den behöver man inte ta bort. Smakrik måltid.
Sonja
Sonja!! Det var det bästa vi har hört på väldigt länge!!!! Tack för tipset!! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket gott, men såsen blev väldigt vattnig. Jag hade i mer gelé och redde med vetemjöl. Jag hade också mer senap. Ska testa att steka baconet först, nästa gång.
Kerstin
Väldigt klassiskt, nästan som tacos. Jag råkade dock bränna vid köttet och såg inte tandpetaren. När min mamma åt fick hon en petare i gommen.. Ajaj inte kul, glöm inte att peta bort tandpetare.
Oscar
Något blev fel här. Alldeles för mycket vätska efter att rulladerna kokat klart. Försökte koka ner i 30min men allt blev väldigt vattnigt.
Christina
Så jättegod klassisk husmanskost när den är som bäst! Jag gillar den och är en av mina favorithusman. Tack Ica för att bra recept. Ett tips är att ha i en skvätt konjak eller sherry i såsen! Hälsningar Lasse Husman😃
Lars olov
Så god rätt. Har gjort den flera gånger och blivit så uppskattat. Lätt att göra och jag la i lite mer svartvinbärsgelé för smaken.
Yvonne
Ska testa idag, men jag använder spaghetti till rullade istället för tandpetare. Så de kan vara kvar i rulladerna. Hälsningar Sonja.
Sonja
En jättegod rätt. Jag blandade i lite mer svartvinbärs gelé.
Jörgen
Mycket gott! Men vi använde kalvfond i st. för köttbuljongtärning.
Barbro
Besviken. Ganska smaklöst. Kommer att prova med någon annan fyllning.
Andrea