Oxrullader

Betyg 3.8 av 5.131 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Oxrullader

Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Oxrullader

Ingredienser

4 portioner
1 förp skivad bacon (à 140 g)
2 hela saltgurkor
1 rödlök
600 g lövbiff
2 msk dijonsenap
tandpetare
1 msk smör
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 msk svartvinbärsgelé
salt
svartpeppar

Till servering

potatispuré
svartvinbärsgelé
inlagd gurka (eller se länk i steg 5)
persilja

Gör så här

00:30:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Det går lika bra att ta spagetti istället för tandpetare den behöver man inte ta bort. Smakrik måltid.

    Sonja

    Sonja!! Det var det bästa vi har hört på väldigt länge!!!! Tack för tipset!! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Mycket gott, men såsen blev väldigt vattnig. Jag hade i mer gelé och redde med vetemjöl. Jag hade också mer senap. Ska testa att steka baconet först, nästa gång.

    Kerstin

  • Väldigt klassiskt, nästan som tacos. Jag råkade dock bränna vid köttet och såg inte tandpetaren. När min mamma åt fick hon en petare i gommen.. Ajaj inte kul, glöm inte att peta bort tandpetare.

    Oscar

  • Något blev fel här. Alldeles för mycket vätska efter att rulladerna kokat klart. Försökte koka ner i 30min men allt blev väldigt vattnigt.

    Christina

  • Så jättegod klassisk husmanskost när den är som bäst! Jag gillar den och är en av mina favorithusman. Tack Ica för att bra recept. Ett tips är att ha i en skvätt konjak eller sherry i såsen! Hälsningar Lasse Husman😃

    Lars olov

  • Så god rätt. Har gjort den flera gånger och blivit så uppskattat. Lätt att göra och jag la i lite mer svartvinbärsgelé för smaken.

    Yvonne

  • Ska testa idag, men jag använder spaghetti till rullade istället för tandpetare. Så de kan vara kvar i rulladerna. Hälsningar Sonja.

    Sonja

  • En jättegod rätt. Jag blandade i lite mer svartvinbärs gelé.

    Jörgen

  • Mycket gott! Men vi använde kalvfond i st. för köttbuljongtärning.

    Barbro

  • Besviken. Ganska smaklöst. Kommer att prova med någon annan fyllning.

    Andrea

Näringsvärde per portion

Energi3641 KJ / 890 kCal
Fett56 g
Salt5.39 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g

Testa liknande recept

  • Teriyakistekt färskostfylld lövbiff
    Betyg 4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Porterbräserad märgpipa
    Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad