Oxrullader

Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 förp skivad bacon (à 140 g)
2 hela saltgurkor
1 rödlök
600 g lövbiff
2 msk dijonsenap
tandpetare
1 msk smör
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 msk svartvinbärsgelé
salt
svartpeppar
Till servering
potatispuré
svartvinbärsgelé
inlagd gurka (eller se länk i steg 5)
persilja
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3641 KJ / 890 kCal
Fett56 g
Salt5.39 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g
Kommentarer
14 stDet går lika bra att ta spagetti istället för tandpetare den behöver man inte ta bort. Smakrik måltid.
Sonja
Sonja!! Det var det bästa vi har hört på väldigt länge!!!! Tack för tipset!! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket gott, men såsen blev väldigt vattnig. Jag hade i mer gelé och redde med vetemjöl. Jag hade också mer senap. Ska testa att steka baconet först, nästa gång.
Kerstin
Väldigt klassiskt, nästan som tacos. Jag råkade dock bränna vid köttet och såg inte tandpetaren. När min mamma åt fick hon en petare i gommen.. Ajaj inte kul, glöm inte att peta bort tandpetare.
Oscar