Oxrullader

88
9
Oxrullader

Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!

Skriv ut
Oxrullader

Ingredienser

4 portioner
1 pkt skivad bacon (à 140 g)
2 hela saltgurkor
1 rödlök
2 msk dijonsenap
600 g lövbiff
tandpetare
1 msk smör eller margarin
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde
1/2 msk majsstärkelse
1 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar

Till servering

potatispuré
rårörda lingon
inlagd gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ. Servera med lämplig potatispuré.

Klimatanpassa

Byt ut smör till olja. Vill du laga ett mer klimatvänligt recept kan du byta ut lövbiffen och göra kycklingrullader! Då minskar man klimatpåverkan med närmare 75%. Annars kan du också ta bort baconet och byta ut mot lite salt kapris.

Näringsvärdet är beräknat inkl tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Yvonne

2020-11-19

Så god rätt. Har gjort den flera gånger och blivit så uppskattat. Lätt att göra och jag la i lite mer svartvinbärsgelé för smaken.

Sonja

2020-11-12

Ska testa idag, men jag använder spaghetti till rullade istället för tandpetare. Så de kan vara kvar i rulladerna. Hälsningar Sonja.

Jörgen

2020-09-21

En jättegod rätt. Jag blandade i lite mer svartvinbärs gelé.

Näringsvärde per portion

Energi 3641 KJ / 890 kCal
Fett 56 g
Salt 5.39 g
Kolhydrater 46 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept