Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Oxrullader

Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela baconskivorna i bitar. Skär saltgurkorna i stavar och dela dem på mitten. Skala och klyfta löken.
  2. Lägg ut lövbiffen och bred på senap. Fördela bacon, saltgurka och lökklyftor på köttet. Rulla ihop dem hårt och fäst med en tandpetare.
  3. Bryn rulladerna i matfettet och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker dem och smula i buljongtärningen. Koka rulladerna sakta under lock ca 30 minuter eller tills tandpetarna lätt kan lossas från köttet.
  4. Ta upp rulladerna ur buljongen, ta ur tandpetarna och håll dem varma under folie.
  5. Koka ihop buljongen i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och koka ihop ytterligare 5 minuter.
  6. Red såsen med majsstärkelse utblandat med lite vatten. Smaka av såsen med gelé, salt och peppar.
  7. Lägg i rulladerna i såsen och koka upp. Servera oxrulladerna med potatispuré, rårörda lingon och inlagd gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ. Servera med lämplig potatispuré.

Klimatanpassa

Byt ut smör till olja. Vill du laga ett mer klimatvänligt recept kan du byta ut lövbiffen och göra kycklingrullader! Då minskar man klimatpåverkan med närmare 75%. Annars kan du också ta bort baconet och byta ut mot lite salt kapris.

Näringsvärdet är beräknat inkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt skivad bacon (à 140 g)
  • 2 hela saltgurkor
  • 1 rödlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 600 g lövbiff
  • tandpetare
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och peppar
Till servering
  • potatispuré
  • rårörda lingon
  • inlagd gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3641 kJ / 890 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer