Oxrullader
Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp skivad bacon (à 140 g)
2 hela saltgurkor
1 rödlök
600 g lövbiff
2 msk dijonsenap
tandpetare
1 msk smör
1 köttbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1/2 msk majsstärkelse
1 msk svartvinbärsgelé
salt
svartpeppar
Till servering
potatispuré
svartvinbärsgelé
inlagd gurka (eller se länk i steg 5)
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3641 KJ / 890 kCal
Fett56 g
Salt5.39 g
Kolhydrater46 g
Protein45 g
Kommentarer
Mycket gott, men såsen blev väldigt vattnig. Jag hade i mer gelé och redde med vetemjöl. Jag hade också mer senap. Ska testa att steka baconet först, nästa gång.
Kerstin
2023-05-07Väldigt klassiskt, nästan som tacos. Jag råkade dock bränna vid köttet och såg inte tandpetaren. När min mamma åt fick hon en petare i gommen.. Ajaj inte kul, glöm inte att peta bort tandpetare.
Oscar
2023-01-27Något blev fel här. Alldeles för mycket vätska efter att rulladerna kokat klart. Försökte koka ner i 30min men allt blev väldigt vattnigt.
Christina
2022-12-16