Dessa utsöka oxrullader består av lövbiff som du fyller med bacon, senap, saltgurka och lök och serverar med en ljuvlig sås med bland annat grädde och svartvinbärsgelé. En exemplarisk och otroligt god middag som är svår att inte tycka om!
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ. Servera med lämplig potatispuré.
Byt ut smör till olja. Vill du laga ett mer klimatvänligt recept kan du byta ut lövbiffen och göra kycklingrullader! Då minskar man klimatpåverkan med närmare 75%. Annars kan du också ta bort baconet och byta ut mot lite salt kapris.
Näringsvärdet är beräknat inkl tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt klassiskt, nästan som tacos. Jag råkade dock bränna vid köttet och såg inte tandpetaren. När min mamma åt fick hon en petare i gommen.. Ajaj inte kul, glöm inte att peta bort tandpetare.
Oscar
2023-01-27Något blev fel här. Alldeles för mycket vätska efter att rulladerna kokat klart. Försökte koka ner i 30min men allt blev väldigt vattnigt.
Christina
2022-12-16Så jättegod klassisk husmanskost när den är som bäst! Jag gillar den och är en av mina favorithusman. Tack Ica för att bra recept. Ett tips är att ha i en skvätt konjak eller sherry i såsen! Hälsningar Lasse Husman😃
Lars olov
2022-09-01