Teriyakistekt färskostfylld lövbiff
![Teriyakistekt färskostfylld lövbiff](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16973/cf_259/teriyakistekt_farskostfylld_lovbiff.jpg)
Sväng snabbt ihop dessa förträffliga teriyakistekta, färskostfyllda lövbiffar till middag. Klicka på den goda vitlöksosten på lövbiffen och stek en stund innan du häller på teriyakisås och sesamfrön. Gör sedan en syrlig råkostsallad till biffarna.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
![Teriyakistekt färskostfylld lövbiff](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16973/cf_259/teriyakistekt_farskostfylld_lovbiff.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 skivor lövbiff (gärna från naturbetesdjur)
175 g färskost med vitlökssmak
ev rosmarinkvistar eller tandpetare
1 dl teriyakisås
2 msk sesamfrön
1 1/2 msk olja, smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm pepparmix
Råkostsallad
2 morötter
2 rödbetor
1 äpple
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rostade solrosfrön
För alla
Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd smaksatt tofu eller sojaost i stället för färskosten. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2600 KJ / 621 kCal
Kommentarer
Otroligt gott!😋
Gunilla
2024-06-02Jättegott!
Michaela
2019-11-05Hej Ina! Teriyakisåsen innehåller soja som i sin tur innehåller vete men eftersom sojan är fermenterad innebär det att allt gluten brutits ner. Därför är Teriyakisåsen glutenfri. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-10-27