Teriyakistekt färskostfylld lövbiff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Teriyakistekt färskostfylld lövbiff

Sväng snabbt ihop dessa förträffliga teriyakistekta, färskostfyllda lövbiffar till middag. Klicka på den goda vitlöksosten på lövbiffen och stek en stund innan du häller på teriyakisås och sesamfrön. Gör sedan en syrlig råkostsallad till biffarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strö salt och pepparmix över biffarna. Lägg en rejäl klick färskost på varje biff och vik ihop. Fäst ev med en tandpetare eller en kvist rosmarin.
  2. Stek biffarna 2-3 minuter på varje sida i matfett i en stekpanna. Häll på teriyakisås och sesamfrön mot slutet av stekningen.
  3. Citrondressad råkostsallad: Grovriv morötter, rödbetor och äpple. Blanda med färskpressad citronjuice. Strö över rostade solrosfrön.
  4. Servera lövbiffarna med skyn, samt gärna bakad eller pressad potatis och råkostsallad.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd smaksatt tofu eller sojaost i stället för färskosten. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 skivor lövbiff (gärna från naturbetesdjur)
  • 175 g färskost med vitlökssmak
  • ev rosmarinkvistar eller tandpetare
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 1/2 msk olja, smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
Råkostsallad
  • 2 morötter
  • 2 rödbetor
  • 1 äpple
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 621 kCal
Läs mer om näringsvärden