Teriyakistekt färskostfylld lövbiff

15
10
Teriyakistekt färskostfylld lövbiff

Sväng snabbt ihop dessa förträffliga teriyakistekta, färskostfyllda lövbiffar till middag. Klicka på den goda vitlöksosten på lövbiffen och stek en stund innan du häller på teriyakisås och sesamfrön. Gör sedan en syrlig råkostsallad till biffarna.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Teriyakistekt färskostfylld lövbiff

Ingredienser

4 portioner
8 skivor lövbiff (gärna från naturbetesdjur)
175 g färskost med vitlökssmak
ev rosmarinkvistar eller tandpetare
1 dl teriyakisås
2 msk sesamfrön
1 1/2 msk olja, smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm pepparmix

Råkostsallad

2 morötter
2 rödbetor
1 äpple
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rostade solrosfrön

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkfri: använd smaksatt tofu eller sojaost i stället för färskosten. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Michaela

2019-11-05

Jättegott!

Redaktionen

2015-10-27

Hej Ina! Teriyakisåsen innehåller soja som i sin tur innehåller vete men eftersom sojan är fermenterad innebär det att allt gluten brutits ner. Därför är Teriyakisåsen glutenfri. Hälsningar, Veronica

Ina

2015-10-24

När jag skulle köpa Teriyakisåsen så upptäcker jag att den innehåller vete, men det står att det här receptet är glutenfritt?

Näringsvärde per portion

Energi 2600 KJ / 621 kCal
Läs mer om näringsvärden