Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

46
2
Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

Möra lövbiffsrullader som du kryddar och brer med senap passar utmärkt alla dagar i veckan. Här serveras de tillsammans med härliga morötter och sockerärtor, nykokt potatis och len gräddsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017

Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Rullader

ca 500 g lövbiff
salt
peppar
2 msk dijonsenap
tandpetare
1 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 msk majsstärkelse
1/2 kruka oregano

Grönsaker

200 g snackmorot
150 g sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med lite svartvinbärsgelé och servera gärna rätten med lite saltgurka.

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Volha

2020-11-26

Det var gott! Ett väldigt bra recept tycker jag.

Anna

2018-11-25

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 645 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden