Porterbräserad märgpipa
Ett smakrikt recept på porterbräserad märgpipa. Du gör receptet av bland annat morötter, palsternackor, purjolök, porter, enbär och märgpipa. Servera köttet med en underbar sås av grädde och svartvinbärsgelé!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
5 dl porter
10 enbär
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
ca 1 kg märgpipa
Sås
3 dl mellangrädde
2 msk svartvinbärsgelé
salt och peppar
majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: observera att porter kan innehålla gluten. Läs vidare på www.slv.se.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer