Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Porterbräserad märgpipa

Ett smakrikt recept på porterbräserad märgpipa. Du gör receptet av bland annat morötter, palsternackor, purjolök, porter, enbär och märgpipa. Servera köttet med en underbar sås av grädde och svartvinbärsgelé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, morötter och palsternackor, skär löken i klyftor, grönsakerna och purjolöken i bitar.
  2. Blanda porter, enbär, lagerblad och smulad buljongtärning i en kastrull. Lägg ner köttet och grönsakerna. Koka under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossar från benen. Låt köttet ligga kvar i spadet ca 10 minuter innan det skärs upp.
  3. Sås: Sila skyn till såsen. Blanda den med grädden och koka upp. Smaka av med gelé, salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i vatten.
  4. Serveras med rostade rotfrukter, gräddsås och inlagd gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: observera att porter kan innehålla gluten. Läs vidare på www.slv.se.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 5 dl porter
  • 10 enbär
  • 2 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 1 kg märgpipa
Sås
  • 3 dl mellangrädde
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • salt och peppar
  • majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan