Porterbräserad märgpipa

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Porterbräserad märgpipa

Ett smakrikt recept på porterbräserad märgpipa. Du gör receptet av bland annat morötter, palsternackor, purjolök, porter, enbär och märgpipa. Servera köttet med en underbar sås av grädde och svartvinbärsgelé!

Porterbräserad märgpipa

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2   morötter
2   palsternackor
1   purjolök
5 dl  porter
10   enbär
2   lagerblad
1   köttbuljongtärning
ca 1 kg  märgpipa

Sås

3 dl  mellangrädde
2 msk  svartvinbärsgelé
salt och peppar
majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: observera att porter kan innehålla gluten. Läs vidare på www.slv.se.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stormaktslåda
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost
Betyg 3.6 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbräserad märgpipa med bönor, chili och bacon
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga