Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Teriyakibiff med sesamstekt haricots verts

Tillaga din egna teriyakisås att marinera den strimlade lövbiffen i. Några minuter i stekpannan och sedan är det bara att servera tillsammans med de sesamstekta haricots vertsen och det kokta jasminriset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina haricots vertsen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda buljong, soja, socker och vin i en kastrull. Koka sakta ca 30 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utblandat med vatten.
  4. Skär lövbiffen i strimlor och bryn dem med 1/3 av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Stek haricots verts i resten av oljan, krydda med salt, peppar och sesamfrö.
  6. Blanda teriyakisåsen med lövbiffen och servera med bönorna och jasminris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g haricots verts
  • 4 port jasminris
  • 1 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och kycklingfond)
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 600 g lövbiff
  • 3 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2004 kJ / 479 kCal