Oxfilé tournedos

Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Oxfilé tournedos

Oxfilé tournedos är en riktigt festrätt som allra helst serveras med klassiska tillbehör som rödvinssås och potatisgratäng. Stek skivor av oxfilé i olja och smör och låt sedan köttet tillagas i ugnen på 125 grader, till rätt innertemperatur. Låt köttet vila i smörpapper innan servering. Gott, festligt och lyxigt!

Oxfilé tournedos

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g mittbit av oxfilé
1 msk olja
1 msk smör
salt
svartpeppar

Till servering

kokta haricots verts (bönor)
4 port rödvinssås (eller se länk i steg 6)
4 port potatisgratäng (eller se länk i steg 6)

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater0 g
Protein38 g

Testa liknande recept

  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.214 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oxfilé Café de Paris
    Betyg 4.5 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad