Oxfilé med apelsin- & peppartäcke

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Oxfilé med apelsin- & peppartäcke

Här är ett lyxigt och festligt recept på oxfilé med apelsin- och peppartäcke där du penslar oxfilén med en härlig glaze av apelsin, chili, rosépeppar, svartpeppar och honung. Servera gärna med potatis- och rotfruktspytt samt tomat- och rödvinsragu.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke

Ingredienser

6 portioner
1 bit oxfilé (1 bit motsvarar 800-900 g)
2 msk smör eller margarin
2 krossade svartpepparkorn
1 vältvättad apelsin
1 finhackad röd chilifrukt
2 tsk rosépeppar
1 dl honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helstekt pepparfilé
Betyg 4 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med pepparsås och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga