Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke

Här är ett lyxigt och festligt recept på oxfilé med apelsin- och peppartäcke där du penslar oxfilén med en härlig glaze av apelsin, chili, rosépeppar, svartpeppar och honung. Servera gärna med potatis- och rotfruktspytt samt tomat- och rödvinsragu.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 6 skivor (för 6 port), ca 3 cm tjocka. Bryn köttet hastigt i stekpannan så att det får färg. Lägg upp på ett fat. Ställ i kylen.
  2. Koka de krossade pepparkornen i vatten i 2 minuter. Sila bort vattnet.
  3. Finriv skalet på apelsinen. Halvera och pressa ut juicen. Koka skal och juice från apelsinen, finhackad chili, rosépeppar, peppar och honung en kort stund. Pensla ovansidan av köttet med apelsinglazen.
  4. När det är dags att anrätta köttet: stek i mitten av ugnen i ca 10 minuter, 225°C, tills innertemperaturen är ca 60°C om du vill servera ditt kött rosa.
  5. Servera med Potatis- och rotfruktspytt och Tomat- och rödvinsragu.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 bit oxfilé (1 bit motsvarar 800-900 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 krossade svartpepparkorn
  • 1 vältvättad apelsin
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 dl honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?