Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt pepparfilé

Finaste nyårsmaten eller en mycket uppskattad festmiddag, denna helstekta pepparfilé är en riktig vinnare! Oxfilén tar lite tid i anspråk men med sitt saftiga resultat är filén klart värd sin ansträngning.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 150°C.
  2. Salta oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna.
  3. Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer i mitten av köttet. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55°C, ca 35 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
  4. Nyårsafton: Sätt ugnen på 150°C.
  5. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda över filén tills det täcker ovansidan och sidorna. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med stektermometern, innertemperaturen ska inte överstiga 55°C). Skär upp vid servering.

För alla

Helstekt pepparfilé är fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut smöret mot ett mjölkfritt alternativ.

Tips

Pepparkryddad quornfilé
Dagen före festen: Beräkna 12 quornfiléer till
6 personer. Bryn filéerna lätt i olja. Blanda
samman honung, de olika pepparsorterna och
salt. Lägg filéerna på ett snyggt fat och bre
blandningen på ovansidan av filéerna. Täck
med plastfolie och ställ i kylen.
Nyårsafton. Värm i ugnen 15-20 minuter före
servering i 175°C.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 900 g oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 msk honung
  • 1 msk grovstött rosépeppar
  • 1/2 msk grovstött svartpeppar
  • 1/2 msk grovstött grönpeppar
  • 1/2 msk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB