Helstekt pepparfilé

Finaste nyårsmaten eller en mycket uppskattad festmiddag, denna helstekta pepparfilé är en riktig vinnare! Oxfilén tar lite tid i anspråk men med sitt saftiga resultat är filén klart värd sin ansträngning.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Ingredienser
6 portioner
800 - 900 g oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt
Gör så här
00:35:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt att laga och smakade fantastiskt. Serverade med små rårakor och rödvinsreduktion. Janne
Jan
2024-12-30Det här är säkra kort! Sååå gott! Enkelt att göra och det går inte att misslyckas. Jag brukar servera med ugnsstekta rotsaker och rödvin sås.
Danuta
2022-10-18Är det någon som testat att göra det här på ryggbiff? Isåfall vilken temperatur? Har gjort den på oxfilé flera gånger, så nöjd
Jessica
2022-09-15