Helstekt pepparfilé

80
26
Helstekt pepparfilé

Finaste nyårsmaten eller en mycket uppskattad festmiddag, denna helstekta pepparfilé är en riktig vinnare! Oxfilén tar lite tid i anspråk men med sitt saftiga resultat är filén klart värd sin ansträngning.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Helstekt pepparfilé

Ingredienser

6 portioner
800 - 900 g oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt

För alla

Helstekt pepparfilé är fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut smöret mot ett mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Tips

Pepparkryddad quornfilé
Dagen före festen: Beräkna 12 quornfiléer till
6 personer. Bryn filéerna lätt i olja. Blanda
samman honung, de olika pepparsorterna och
salt. Lägg filéerna på ett snyggt fat och bre
blandningen på ovansidan av filéerna. Täck
med plastfolie och ställ i kylen.
Nyårsafton. Värm i ugnen 15-20 minuter före
servering i 175°C.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Danuta

2022-10-18

Det här är säkra kort! Sååå gott! Enkelt att göra och det går inte att misslyckas. Jag brukar servera med ugnsstekta rotsaker och rödvin sås.

Jessica

2022-09-15

Är det någon som testat att göra det här på ryggbiff? Isåfall vilken temperatur? Har gjort den på oxfilé flera gånger, så nöjd

Bengt

2020-12-28

Otroligt gott och mkt av jobbet görs dagen innan! Hugo