Osso bucco på revbensspjäll är en mustig och festlig köttgryta med trevliga smaker av rotselleri, morötter, vin, tomater, apelsin och timjan. Till grytan gör du en supergod gremolata och servera gärna med potatismos.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2023
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller välj olja.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Johan
2023-01-29Mycket bra recept. Dock så får den nog koka en timme extra och snåla inte med salt o peppar.
Oscar
2023-01-25Definitivt inte 1,5 timme. God gryta gör man på minst 4-5 timmar. Har ni italienare i teamet?
Martin
2023-01-24Kan tyvärr inte rekommendera det här receptet. Även om det inte är svårt, så är det orimligt stor arbetsinsats och lång väntetid för att åstadkomma en gryta som bara når upp till nivån "Helt OK".