Osso bucco på revbensspjäll

16
5
Osso bucco på revbensspjäll

Osso bucco på revbensspjäll är en mustig och festlig köttgryta med trevliga smaker av rotselleri, morötter, vin, tomater, apelsin och timjan. Till grytan gör du en supergod gremolata och servera gärna med potatismos.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Osso bucco på revbensspjäll

Ingredienser

4 portioner
800 g tjocka revbensspjäll
1/2 dl vetemjöl
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 300 g rotselleri
3 msk smör eller olja
2 1/2 dl vitt vin
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad apelsinjuice (ca 1/2 apelsin motsvarar 1/2 dl)
1/3 kruka timjan
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gremolata

1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

potatismos
grönsallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller välj olja.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Johan

2023-01-29

Mycket bra recept. Dock så får den nog koka en timme extra och snåla inte med salt o peppar.

Oscar

2023-01-25

Definitivt inte 1,5 timme. God gryta gör man på minst 4-5 timmar. Har ni italienare i teamet?

Martin

2023-01-24

Kan tyvärr inte rekommendera det här receptet. Även om det inte är svårt, så är det orimligt stor arbetsinsats och lång väntetid för att åstadkomma en gryta som bara når upp till nivån "Helt OK".

Näringsvärde per portion

Energi 3047 KJ / 727 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 24 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden