Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Osso bucco på revbensspjäll

Osso bucco på revbensspjäll är en mustig och festlig köttgryta med trevliga smaker av rotselleri, morötter, vin, tomater, apelsin och timjan. Till grytan gör du en supergod gremolata och serverar med färsk pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela revbensspjällen mellan benen och vänd i vetemjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i ca 2x2 cm stora tärningar.
  2. Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
  3. Häll över vin, tomater och juice av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar. Koka grytan på svag värme ca 1 ½ timme eller tills köttet lossnar från benen.
  4. Gremolata: Riv skalet av citronen och använd citronsaften till smaksättning av grytan.
  5. Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med färsk pasta och gremolata.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfritt mjöl. Servera med glutenfri pasta.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Äggfri: servera med pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g tjocka revbensspjäll
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1/3 liten rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 apelsin (pressad juice)
  • 1/3 kruka timjan
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
Gremolata
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4099 kJ / 980 kCal