Osso buco med gremolatasallad

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat
0
Osso buco med gremolatasallad

Osso buco är namnet på en klassisk italiensk gryta som vanligtvis görs på kalvlägg, men som här blir fantastiskt god med tjocka revbensspjäll. I buljongen från köttet får sedan olika sorters rotfrukter koka mjuka. Fullända verket med en gremolatadressad sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Osso buco med gremolatasallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/5 kg tjocka revbensspjäll eller skivad kalvlägg
3 msk smör
2 krm peppar
3 krm salt
2 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
4 färska timjankvistar
3 msk konc kalvfond
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 morötter
2 palsternackor
400 g rotselleri
1 dl hackad persilja

Gremolatasallad

2 vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1 citron
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 ask sockerärtor (à ca 150 g)
2 gemsallad (à ca 80 g)
ev parmesan att hyvla över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4160 KJ / 994 kCal
Fett62 g
Salt3.8 g
Kolhydrater23 g
Protein72 g

Testa liknande recept

Osso bucco på revbensspjäll
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré osso buco style med tagliatelle
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé "osso buco"
Betyg 3.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga