Osso buco med gremolatasallad

81
0
Osso buco med gremolatasallad

Osso buco är namnet på en klassisk italiensk gryta som vanligtvis görs på kalvlägg, men som här blir fantastiskt god med tjocka revbensspjäll. I buljongen från köttet får sedan olika sorters rotfrukter koka mjuka. Fullända verket med en gremolatadressad sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Osso buco med gremolatasallad

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/5 kg tjocka revbensspjäll eller skivad kalvlägg
3 msk smör
2 krm peppar
3 krm salt
2 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
4 färska timjankvistar
3 msk konc kalvfond
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 morötter
2 palsternackor
400 g rotselleri
1 dl hackad persilja

Gremolatasallad

2 vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1 citron
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 ask sockerärtor (à ca 150 g)
2 gemsallad (à ca 80 g)
ev parmesan att hyvla över

För alla (Osso buco)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden, välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden, välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.

För alla (Gremolatasallad)

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4160 KJ / 994 kCal
Fett 62 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 23 g
Protein 72 g
Läs mer om näringsvärden