Osso buco med gremolatasallad

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat
0
Osso buco med gremolatasallad

Osso buco är namnet på en klassisk italiensk gryta som vanligtvis görs på kalvlägg, men som här blir fantastiskt god med tjocka revbensspjäll. I buljongen från köttet får sedan olika sorters rotfrukter koka mjuka. Fullända verket med en gremolatadressad sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Osso buco med gremolatasallad

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
3   vitlöksklyftor
1 1/5 kg  tjocka revbensspjäll eller skivad kalvlägg
3 msk  smör
2 krm  peppar
3 krm  salt
2 dl  vatten
3 dl  torrt vitt vin
4   färska timjankvistar
3 msk  konc kalvfond
1   burk hela tomater (à 400 g)
2   morötter
2   palsternackor
400 g  rotselleri
1 dl  hackad persilja

Gremolatasallad

2   vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1   citron
1 1/2 dl  finhackad bladpersilja
1/2 dl  olivolja
1 krm  salt
1 krm  peppar
1   ask sockerärtor (à ca 150 g)
2   gemsallad (à ca 80 g)
ev parmesan att hyvla över

För alla

Osso buco
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden, välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden, välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.

Gremolatasallad

Fri från gluten och laktos.

Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.

Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, eller uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4160 KJ / 994 kCal
Fett62 g
Salt3.8 g
Kolhydrater23 g
Protein72 g

Testa liknande recept

Osso bucco på revbensspjäll
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spjäll med aprikos och chili
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revben med plommon och stjärnanis
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga