Osso buco med gremolatasallad
Osso buco är namnet på en klassisk italiensk gryta som vanligtvis görs på kalvlägg, men som här blir fantastiskt god med tjocka revbensspjäll. I buljongen från köttet får sedan olika sorters rotfrukter koka mjuka. Fullända verket med en gremolatadressad sallad!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/5 kg tjocka revbensspjäll eller skivad kalvlägg
3 msk smör
2 krm peppar
3 krm salt
2 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
4 färska timjankvistar
3 msk konc kalvfond
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 morötter
2 palsternackor
400 g rotselleri
1 dl hackad persilja
Gremolatasallad
2 vitlöksklyftor
finrivet skal och färskpressad juice av 1 citron
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
1 ask sockerärtor (à ca 150 g)
2 gemsallad (à ca 80 g)
ev parmesan att hyvla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4160 KJ / 994 kCal
Fett62 g
Salt3.8 g
Kolhydrater23 g
Protein72 g
Kommentarer