Buljongkokta revben

27
3
Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna köttet med din söta örtgrillolja före det grillas. Duka fram de saftiga spjällen och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002

Buljongkokta revben

Ingredienser

4 portioner
1 1/3 - 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
ca 1 1/2 l buljong

Grillolja

2 msk soja
1 msk olja
1/2 dl finhackade örter (gärna timjan)
2 msk mango chutney

För alla

Läs noga ingredienserna på buljonen, i övrigt är buljongkokta revben fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Revben tar lång tid att grilla, och man får passa och vända. Buljongkokar du revbenen före behöver de bara 10-15 minuter på grillen, dessutom sköter det sig självt på spisen medan du förbereder resten av grillmenyn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Susanne

2021-12-25

Så himla smidigt! Jag förberedde kvällen innan grillandet. Innan grillning penslade jag ytterst lite grillolja sen på med rub och det bästa av allt var att det bara tog 10 minuter på grillen.

Solveig

2007-09-23

Revbensspjällen blir mycket saftigare om man kokar den först.

Solveig

2007-09-23

Rvbensspjällen blir mycket saftigare om man kokar den först.