Buljongkokta revben

Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
3
Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna köttet med din söta örtgrillolja före det grillas. Duka fram de saftiga spjällen och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2002

Buljongkokta revben

Ingredienser

4 portioner
1 1/3 - 1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll
ca 1 1/2 l  buljong

Grillolja

2 msk  soja
1 msk  olja
1/2 dl  finhackade örter (gärna timjan)
2 msk  mango chutney

För alla

Läs noga ingredienserna på buljonen, i övrigt är buljongkokta revben fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Revben tar lång tid att grilla, och man får passa och vända. Buljongkokar du revbenen före behöver de bara 10-15 minuter på grillen, dessutom sköter det sig självt på spisen medan du förbereder resten av grillmenyn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Så himla smidigt! Jag förberedde kvällen innan grillandet. Innan grillning penslade jag ytterst lite grillolja sen på med rub och det bästa av allt var att det bara tog 10 minuter på grillen.

Susanne

2021-12-25

Revbensspjällen blir mycket saftigare om man kokar den först.

Solveig

2007-09-23

Rvbensspjällen blir mycket saftigare om man kokar den först.

Solveig

2007-09-23

Testa liknande recept

Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spjäll med aprikos och chili
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
US Spare Ribs
Betyg 1.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga